Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan készítsünk színsémákat Photoshopban?

Készítette: ZeroCool.hu
2007. november 20. 21:12:00 - 6560 megtekintés
 • Biztos gondolkodtunk már azon, hogyha van egy alap weboldalunk, akkor mondjuk fél-egy év után meg szeretnénk változtatni a főbb színeit. Kicsit macerásnak gondolhatjuk, mert elvileg az egészet újra kéne rajzolni. A Photoshopban ez nem egészen van így!
 • Amikre szükségünk lesz

  Számítógép
  Photoshop
 • Nem muszáj mindent átalakítani

  Először mentsük el aktuális honlapunk képét, majd hozzuk be a Photoshopba. Majd az M billentyű megnyomásával aktiváljuk a Marque Toolt. Szépen jelöljük ki azokat a részeket, melyeknek nem szeretnénk módosítani a színét - ilyenek lehetnek a fotók, az RSS ikon, és hasonló apróságok. Az aktív Marque Tool-lal kattintsunk egyet ba egérklikkel, majd nyomvatartva azt jelöljük ki a nem módosítandó részeket. Ha egy második kijelölést is akarunk csinálni, nyomjuk meg a SHIFT billentyűt, mely hozzáadja az új kijelölést az előzőhöz. Ha el akarunk venni egy kijelölésből, akkor az ALT-tot kell nyomvatartani. Ha megvagyunk, CTRL+C-vel tegyük vágólapra a kijelölt részeket, és CTRL+V-vel helyezzük új rétegre.
 • Módosítsuk a színeket

  A rétegek (Layers) listában lépjünk vissza az alap képünkre, majd nyomjuk meg a CTRL+U kombinációt. Az itt megjelent új ablakban kezdjünk el szabadon játszani a csúszkákkal - ezek csak a fehér-fekete vonaltól eltérő színeket fogja módosítani (legalábbis az első kettő). Ha sikerült eltalálnunk az új színvilágot, csak nyugtázzuk a beállításokat.
  Persze ettől még konkrétan nem lesz új szinezetű a honlapunk, hiszen méretre kell vágni a képeket. Ezt megtehetjük magunk is, de az sem baj, ha innentől átadjuk egy szakembernek az irányítás jogát.
 • Címkék:

  photoshop adobe rajzprogram design grafika
hgabor - 15 éve, 4 hónapja

arra gondolok

A6ON - 15 éve, 7 hónapja

Hát szerintem arra gondol, hogy meg kellene változtatni a színsémát a VideóSmart-on

ZeroCool.hu - 15 éve, 7 hónapja

Mármint mire gondolsz?

hgabor - 15 éve, 7 hónapja

lassan ezt megtehetnéd a Videosmarton is!