Keresés Kategóriák Kedvencek

Hangsúlyozás Photoshopban fekete-fehér effektussal

Készítette: Fullchaos
2007. december 8. 10:52:00 - 30331 megtekintés
 • Egy igen egyszerű, de mégis látványos effektust mutatok be Photoshop alkalmazásával. Gyakorlatilag bármelyik, nem túl régi Photoshop verzió megfelelő ehhez.
 • Amikre szükségünk lesz

  Adobe Photoshop
  Fénykép
 • Fekete-fehér

  Nyissunk meg egy képet. Amit szeretnénk csinálni, az az, hogy az előtérben levő tárgyat, ebben az esetben egy autót szeretnénk még jobban kiemelni a háttér elől, hogy ezzel is felhívjuk a nézők figyelmét. Tegyük fekete-fehérré a képet, Image / Adjusments / Desaturate menüpont. Ezzel az összes színinformációt kivontuk a képből.
 • Egy lépést vissza

  Egy nagyon hasznos funkcióval bővült néhány verzióval ezelőtt a Photoshop (a videón Photoshop CS3-at használunk), mégpedig a History Brush eszközzel, ami azt teszi lehetővé, hogy amerre visszük az ecsetet és rajzolunk vele, ott az előzményt, azaz most az előző, színes állapotot fogja visszaállítani. Először kicsit kinagyítom a kép azon részeit, ahol dolgozni fogunk, megnövelem az ablak méretét is, hogy könnyebben tudjunk dolgozni, majd kiválasztom a History Brusht (baloldali eszköz sáv). Be lehet állítani természetesen az ecset méretét, hogy mekkorával dolgozzunk, ha nyomunk egy jobb gombot, akkor feljön egy úszómenü, ebben lehet változtatni a méretet. Most egy kisebb felel meg. Látható, hogy a bal egérgombot lenyomva amerre húzom az ecsetet, szépen visszaállítja az előző, színes állapotot.
 • Csak pontosan, szépen

  Most gyorsan végigszaladok a kocsin, természetesen ezt önök majd sokkal óvatosabban, precízebben csinálhatják, nyilvánvalóan az a legfontosabb, hogy amerre az ecset jár, főleg a fekete-fehér és a színes részek találkozásakor a lehető legnagyobb gondossággal járjunk el. A végeredményen látható, hogy aki ezt a fényképet megnézi, semmi másra nem tud koncentrálni, csak az előtérben lévő, sárga kocsira.
 • Címkék:

  photoshop adobe képmanipuláció rajzprogram autó effekt kocsi fekete-fehér
Matyi10012 - 13 éve, 8 hónapja

Ez nagyon jó ötletes lett 5*! Csinálok is magamnak egy ilyen avatart.

usis19 - 13 éve, 9 hónapja

nekem ezzel sokat segítettél!!! köszönöm

VideoSmart.Team - 13 éve, 11 hónapja

Ez esetben ajánljuk Zerocool nevű felhasználónk videóit, rengeteg Photoshopos videót töltött már fel.

barnus85 - 13 éve, 11 hónapja

Köszönöm szépen a videot !

Szerintem jól sikerült a videó.Egyszerüen, érthetően és megfelelő tempoban van benne elmagyarázva a lépések. Én minden hasonló videóra nyitott vagyok.

Szoki333 - 15 éve, 6 hónapja

Egy gyorsabb megoldás: kijelölöd az autót, select inverse, majd destartue és kész.. akit érdekel irjon privát üzenetet és felrakom videó formájában