Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan készítsünk vonalkódot Photoshopban?

Készítette: ZeroCool.hu
2008. január 6. 23:45:00 - 11858 megtekintés
 • A Photoshopban főleg fotómanipulációt lehet végrehajtani, de ez nem azt jelenti, hogy mást nem. Tegyük fel, hogy vonalakat akarunk rajzolni, mondjuk egy vonalkódot. Nyilván van rá lehetőség!
 • Amikre szükségünk lesz

  Számítógép
  Photoshop
 • Vonalakat! de hogyan?

  Ha a hagyományos úton akarnánk ezt megközelíteni - vagyis úgy általában vonalak huzogatásával, bizony eléggé sok gondunk lenne. Van azonban egy nagyon gyors trükk, mellyel teljesen egyedi vonalkódot tudunk létrehozni villámgyorsan. Nem árt persze egy kis gyakorlás!
 • Kezdjünk hozzá

  Nyissunk meg egy bármilyen kép fájlt, lehet ez egy már elkészült kép, vagy éppen egy teljesen új, üres lap. Ezt a CTRL+N kombináció megnyomásával tehetjük meg. Adjunk meg bármilyen képméretet, erre rajzoljuk majd meg a vonalkódot. A példa kedvéért legyen ez 400x400 pixeles. Ezután válasszuk a Filter / Noise / Add Noise menüpontot.
 • Szöszöljünk kicsit

  A megjelenő ablakban, bármi is legyen beállítva, kezdjünk el kicsit játszani a csúszkával. Túl alacsony érték nem jó, mert túl világos lesz, a túl erős sem túl jó, mert akkor meg már zavaros. Az ablak alján található egy kis négyzet, melyet mindenképpen pipáljunk be. Ha ezt elmulasztjuk, csak színes vonalkódot hozhatunk létre - bár ki tudja, lehet, hogy éppen erre van szükségünk, nemde? Az OK gomb megnyomásával haladhatunk tovább.
 • Varázsoljuk elő a vonal kezdeményt

  Válasszuk az M billentyű megnyomásával a Marque Toolt-, mellyel kijelölhetjük a kép egyes részeit. A fent megjelent funkciósorban a Style részt állítsuk Fixes Size-re. Itt állítsuk be azt, hogy 300x1 pixeles legyen a kijelölés. Mivel a képünk 400x400-as volt, ez biztosan bele fog férni. Ezzel kattintsunk egyszer a képen, mely, ha nem is túl látható módon, de kijelöli a megfelelő vonalat. Nyomjuk meg a CTRL+C, majd a CTRL+V kombinációt. Ezzel létrehoztunk egy új réteget (layer), melyből a kódunk előjön hamarosan.
 • Csináljunk ebből vonalkódot

  A CTRL+T kombinációval aktiválhatjuk a Transform funkciót. Ezután két lehetőségünk van. Egyszer rámegyünk a kijelölésre, és a közepén megkeressük azt a pontot, ahol az egérmutató fel és le mutató nyilra változik. Ekkor nyomvatartva a bal egérgombot lehúzhatjuk a vonalat, és máris megjelenik a vonalkódunk. Másik lehetőség, ha a CTRL+T megnyomása után, felül megjelent állapotsorban a H: 100,0% értéket elkezdjük átírni, mintjuk 8000%-ra.
 • Már csak méretre kell szabni

  Ha ezzel megvagyunk, láthatjuk, hogy a képernyő még csupa zaj. Nyomjuk meg a CTRL+C gombokat, mellyel bekapcsoltuk a Crop Toolt. Jelöljük ki azt a részt, amire szükségünk lesz, kattintsunk kétszer, és máris készen vagyunk.
 • Címkék:

  photoshop adobe képmanipuláció rajzprogram vonalkód
adam887 - 11 éve

Tisztelt ZeroCool.hu!
Mi történt a videosmarttal mert már 1 hete nem bírálták a videóimat?
A választ előre is köszönöm.

balazshain - 12 éve, 5 hónapja

És ennek mi értelme?
Fogsz egy dobozt rá ps -ezel egy vonalkódot?! Vagy ha csak úgy simán csinálod akkor miért egy vonalkód generátorban az legalább reális.
Csak úgy megsúgom ilyet még paint -ben is tudok csinálni.

Furious - 13 éve, 7 hónapja

Akkor teszel alá számokat.Vagy aszt is meg kell neked mutatni?remélem nem....

Daneesz - 14 éve, 7 hónapja

Honnan szedjem le?Amúgy nagyon jó!

balazskaldy - 14 éve, 8 hónapja

A vonalkód alatt számok is vannak....