Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan készítsünk töredezett kinézetet Photoshopban?

Készítette: ZeroCool.hu
2008. január 30. 21:22:14 - 17291 megtekintés
 • Photoshopban némi gyakorlással, alig néhány másodperc alatt készíthetünk bárkinek az arcképéből vagy mondjuk egy csoportképből egy picit félelmetesebb képet, melyen mondjuk az arcok egyfajta töredezett mintát kapnak.
 • Amikre szükségünk lesz

  Számítógép
  Adobe Photoshop
 • Válasszuk ki az alapanyagot

  A feladat végrehajtásához válasszunk mondjuk egy szimpatikus arcképet, legyen az bármilyen háttér előtt, vagy bármiféle beállításban. Szükségünk lesz továbbá egy olyan képre, vagy textúrára, amiből kialakíthatjuk a töredezettséget. Sokféle ilyen lehet, kézenfekvő megoldás mondjuk egy kiszáradt földes terület fotóját felkeresni. Ezt fogjuk lényegében ráhúzni az arcra.
 • Lássunk neki

  A réteg palettán legyen a legalsó az alap kép, és e fölé helyezzük el a kis textúránkat. A felső, vagyis a töredezett rétegnek adjuk meg a paletta tetején található legördülő menüből a Hard Light típust, ami azonnal egy kicsit látványos effektust eredményez. Kicsit elmozgatva természetesen beállíthatjuk úgy, ahogy nekünk a legjobban tetszik, figyeljünk arra, hogy a szembe és szájba kevesebb zavaró apróság kerüljön. Ha megvan a jó pozíció, a CTRL+J kombinációval duplikáljuk ezt az réteget, majd ennek a felsőnek adjuk meg a Soft Light típust. Így még mindig egy kicsit erős az effektus, úgyhogy az alsó textúránk erősségéből vegyünk vissza egy kicsit. Az Opacity értéket vegyünk mondjuk olyan 50% körülre.
 • Hozzuk össze az effekteket

  Ezek után jelöljük ki a legalsó réteget, mely, ha mindent jól csináltunk maga az arckép. CTRL+J kombinációval duplikáljuk, majd a felső három ráteget jelöljük ki CTRL+egér bal klikk kombinációval. A CTRL+E megnyomásával ezt a három felső réteget egyesíthetjük, és így két rétegünk marad. Az alsó a kiinduló fénykép, a felső pedig az effektezett.
 • Most jön a letisztázás

  Maradjon a felső, vagyis az effektes képünk az aktív, majd adjunk neki egy maszkot a réteg paletta alján található négyszöges ikonnal. Ezután vegyünk egy közepes ecsetet a B gomb megnyomásával és feketével kezdjük el lefesteni azokat a részeket, amiket nem akarunk látni, amire nincs szükségünk. Ha beleszaladunk valahol az arcba, semmi gond. A jelenleg fekete ecsetszínünket változtassuk meg fehérre, és kezdjünk el vele ismét festeni. Ez újra láthatóvá teszi azt a részt - erre jó a maszkolás.
 • Végső simítások

  Még annyit talán érdemes megtenni, hogy mivel beállítottunk néhány effektet a felső rétegnek így nem feltétlenül elég éles eredményt kaptunk. Annyi a teendőnk, hogy ugyanezen a rétegen, egészen pontosan a réteg palettán kattintsunk rá ennek a rétegnek a képére, hogy ne a maszk legyen kiválasztva. Ezután válasszuk a Sharpen / Unsharp Mask menüpontot és az Amount értéknek adjunk meg egy körülbelül 50-60 százalékos értéket, persze ez izlés kérdése.
 • Címkék:

  photoshop fotómanipuláció grafika adobe cs3 arckép
qwertzuiop545451 - 13 éve, 6 hónapja

szia
amugy te honan szeded le a photsohot

SzilardSzebelledi - 13 éve, 8 hónapja

Eltudnád nekem is küldeni a töredezett képet? rockhead@freemail.hu amugy szép munka köszi.

sjay - 14 éve, 5 hónapja

Szia. Remélem jó ha én válaszolok. Az "ikonok" (pl:blur.lassotool) a legfelsővel

tissues - 14 éve, 5 hónapja

Szia! Elakadtam a felső kép mozgatásánál. Mivel tudom mozgatni a képet, hogy az arcnak megfelelő legyen? Remélem érthetően írtam le a problémámat. Köszi a segítséget.

sjay - 14 éve, 5 hónapja

Még egy kérdésem lenne , hogy keressek rá a Google keresőben hogy megfelelő képet találjak?