Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan készítsünk arany tárgyakat Photoshopban?

Készítette: ZeroCool.hu
2008. február 18. 22:27:12 - 19376 megtekintés
 • Photoshopban alig egy perc alatt csinálhatunk aranyat. A legnehezebb feladat azt kiválasztani, mit varázsoljunk át aranyozottá.
 • Amire szükségünk lesz

  számítógép
  Photoshop
 • A tárgy színmentesítése

  Jelen esetben egy ezüstgyűrűt választottunk. Első feladat a kép megnyitása után, hogy a CTRL+SHIFT+U billentyűkombináció segítségével elveszünk minden színt. Ezt a parancsot a menüsorban az "Image - Adjustments - Desaturate" parancsokkal érhetjük el, melynek használata sokkal látványosabb pl. egy autónál vagy bármilyen színes tárgynál.
 • A tárgy aranyozása

  Ezután kapcsoljuk be a rétegek (layers) palettát, és a CTRL+J-vel duplikáljuk ezt a réteget csupán azért, hogy megmaradjon az eredeti, a végén így össze tudjuk hasonlítani a két változatot. Ezután kattintsunk kettőt a réteg palettán, ami felhozza a "Layer Style" ablakot, válasszuk ki a "Color Overlay" részt és adjunk meg valamilyen sárgás színt - ezt később módosíthatjuk tetszőleges színre. Itt a "Color Overlay"-nél a "Blend Modes"-t változtassuk "Color Burn"-re. Ez máris átszínezte a tárgyunkat. Ugyanitt az "Opacity"-ből kicsit le is vehetünk, ha túl erősnek találtuk a kiválasztott színt.
 • További finomítások

  Ha mindezt leokéztuk, tulajdonképpen készen is vagyunk, át is változtattuk a tárgyat úgy, hogy minden árnyalat ugyanúgy megvan, mint az eredetin. Esetleg még annyit tehetünk, hogy a CTRL+L megnyomásával a "Levels" részen módosítunk: itt lehet fényesíteni egy kicsit a sötétebb részeken. Nincs más hátra, mint összehasonlítani a módosítottat az eredeti képpel. Látható, hogy milyen könnyen meg tudtuk oldani ezt a műveletet.
 • Címkék:

  photoshop képalkotás képmanipuláció adobe rajzprogram arany
maszkaraka - 12 éve

Hol lehet a színen állítani?

csabi0717 - 12 éve, 8 hónapja

Nekem miért nincs ott olyan menütár? azaz van valami de nincs annyi ami neked van pl nekem nincs olyan rétegek... Köszi

ZeroCool.hu - 13 éve, 1 hónapja

Bocsi, de ahhoz sajna nem értek. Sőt, a GTA 2 óta nem is játszottam GTAval

levilente - 13 éve, 1 hónapja

gta-bol tudsz vmit zero cool
mer ha ig akk mond má meg hugyan lehet modot berakni

demonster - 13 éve, 5 hónapja

Kár h nekem magyaru van és nem vágom az angolt... de biztos király 1ébként...