Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan tüntessük el a piros-szem effektet Photoshopban?

Készítette: ZeroCool.hu
2007. november 19. 19:48:00 - 20487 megtekintés
 • Nagyon sok, főleg kezdő fotós küzd azzal a problémával, ha mondjuk készít egy portrét valakiről vakuval, akkor megjelenik a jól ismert pirosos szem effektus. Photoshopban természetesen van mód arra, hogy ezt eltüntessük.
 • Amikre szükségünk lesz

  Számítógép
  Photoshop
 • Először nézzük a bonyolultabb módot

  Nagyítsuk ki (Z billentyű) azt a részt a képen, ahonnan el szeretnénk tüntetni a piros effektet. Ezután nyomjuk meg az M gombot, mely aktiválja a Marque Toolt, amivel a kijelölést tudjuk remekül megoldani. Mivel nekünk jelen esetben a köralakú kijelölésre lesz szükségünk, a bal oldali menüben válasszuk ki azt, vagy nyomjuk meg egyszer a SHIFT+M gombinációt. Ezután kattintsunk a képen bal egérklikkel, és nyomvatartva azt, karikázzuk be a piros részt. Gördítsünk át a másik szemre, majd a SHIFT gomb megnyomásával, hozzáadhatjuk az előző kijelölésünkhöz a másik piros részt is.
 • Módosítsuk a színt

  A meglévő kijelölésekkel nyomjuk meg a CTRL+U kombinációt, mely felhoz egy új ablakot. Itt először a középsző, vagyis a Saturation csúszkával kell játszadozni. Balra húzva elvesszük a szín erősségét, jobbra tolva pedig hozzáadhatunk. Az alatta lévő Lightness-ből is levehetünk kicsit, hogy feketébbnek hasson a szem közepe. A CTRL+D gombokat megnyomva megszüntethetjük a kijelölést, és már meg is vagyunk!
 • Van egyszerűbb mód is

  Az újabb, CS sorozatú Photoshopokban van egy úgynevezett Red Eye Tool, melyet a SHIFT-J gombot nyomogatva csalhatunk elő (vagy a bal oldali ikonsorban, a Spot Healing Brush Tool alatt találhatjuk meg - kicsi szem ikont ábrázol). Ezzel egyszerűen arra a részre kell kattintanunk a képen, ahol meg szeretnénk szüntetni a piros szem hatást, és készen is vagyunk.
 • Miért jó ismerni mindkét módot?

  Egészen egyszerű. Nem biztos, hogy van nálad Photoshop, és ebben az esetben az első módot kell használnod. Ha nem CS sorozatú Photoshopod van, akkor is csak az első megoldás jöhet szóba. Ha a CS család tagját használod, akkor pedig lehetőséged van ezen egyszerű, Red Eye Tool használatára is.
 • Címkék:

  photoshop adobe képmanipuláció rajzprogram tetoválás babes
gregus021 - 15 éve

nme találja a tesóm szemét xD

jani12 - 15 éve, 4 hónapja

köszi.

ZeroCool.hu - 15 éve, 4 hónapja

A kapcsoszárójelekkel vagy az "ő" "ú" gombokkal, attól függ, hogy milyen billentyűbeállításod van.

jani12 - 15 éve, 4 hónapja

hogyan kell az ecset méretét változtatni? mert láttam már több videódban,hogy egyszerűen növelted illetve csökkentetted a méretét

JInging - 15 éve, 5 hónapja

Jaja király