Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan korrigáljuk a fotó fényerősségét Photoshopban?

Készítette: ZeroCool.hu
2007. november 20. 21:08:00 - 7228 megtekintés
 • Fotózás közben, az egyik, talán legkönnyebben elkövethető hiba, hogy a fényeket nem jól állítjuk be. Akármennyire is jó, vagy rossz a gépünk, ha a fényerősség nem megfelelő, akkor maga a kinyomtatott, vagy előhívott kép sem lesz olyan, amilyennek szerettük volna.
 • Amikre szükségünk lesz

  Számítógép
  Photoshop
 • Gyors Photoshop segítség

  A Photoshop legújabb, CS3-as változatában már tényleg pofon egyszerűen lehet korrigálni az efféle problémákat, mindössze néhány apró funkciót kell ismernünk. Ezek alkalmazása persze képenként változhat, de bízzunk bátran a szemünkben, és adagoljuk majd azokat az értékeket, ami nekünk a legjobban megfelel.
 • Fényerősség és kontraszt

  Nyissuk meg előszöris azt a képet, aminek a fényével nem vagyunk teljesen kibékülve. Válasszuk ki az Image menüpont alatt lévő Adjustments fülén előhívható Brightness/Contrast... funkciót. Ez a funkció, a CS3-ban teljesen újra lett írva, megjegyzem nagyon hosszú idő után. A jobb alsó sarokban található Use Legacy fület kipipálva a régi eljárást használhatjuk, de mi, most mindenképpen maradjunk az új módszernél - vagyis ügyeljünk arra, hogy ez ne legyen kipipálva. Kezdjük kicsit növelni a Contrast értéket, ezzel némileg mélységet adunk a színeknek, jóval teltebb lesz az egész kép. A Brightness csúszkát is feljebb taszigálhatjuk kicsit - ne feledjük, egészen addig állítsuk mindkettőt, amíg az adott kép szerintünk a legmegfelelőbb hatást kelti.
 • Árnyékok mindenütt

  Az előző beállításokat jóváhagyva hívjuk elő a második funkciót, mely szintén az Adjustments alatt található. Ezúttal a Shadow/Highlight részre lesz szükségünk. Ez alapból egy 50 százalékos értéket határoz meg, ami legtöbb esetben teljesen irreális hatást kelt. Ne essünk pánikba, állítsuk nullára az Amount részt, majd apró léptekkel kezdjük meg a növelését. Jól látható, hogy csak a tényleg árnyékos részek kezdenek kivilágosodni, és ettől jóval részletgazdagabb képet kapunk, mint a kiinduláskor volt. Ha megvagyunk, nyugtázzuk a változtatásokat, és már el is menthetjük a képünket.
 • Címkék:

  photoshop adobe képmanipuláció rajzprogram fényerősség fotó
JInging - 15 éve, 3 hónapja

Okos okos így télleg szebb 5*