Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan készítsünk ragyogó kinézetet fotóinknak Photoshopban?

Készítette: ZeroCool.hu
2008. január 9. 19:27:00 - 33204 megtekintés
 • Biztos vannak olyan fényképeink, mondjuk arcképek, melyeket kicsit megváltoztatva háttérként szeretnénk használni. Mondjuk nem tetszik az alap színviláguk és kinézetük, ezért kicsit fel szeretnénk turbózni, hogy kicsit sugárzóbb legyen.
 • Amikre szükségünk lesz

  Számítógép
  Adobe Photoshop CS3
 • Az első lépések

  Nyissuk meg a kiszemelt képet. Érdemes az alap rétegből egy másolatot csinálni a CTRL+J gombok megnyomásával, egyszerűen azért, mert jól jöhet még később. Az így létrejött rétegen kezdjük meg a szerkesztést. Válasszuk az Image / Adjustment / Shadows/Highlights funkciót. Ezzel kicsit rendberakjuk a sötétebb, árnyékosabb részeket. Az én általam szerkesztett képen az arcnak a jobb oldala kicsit sötétebb volt, ezért ott korrigálunk. Az Amount érték százaléka minden képnél más és más, játszadozzunk vele úgy, hogy nekünk megfelelő legyen.
 • Sugározzon a megjelenés

  Ha ezzel megvagyunk, csinálhatjunk erről is egy másolatot CTRL+J-vel. Ezután jöhet a Filter / Blur / Motion Blur... funkció. Bármi is legyen alapból beállítva, állítsuk a szöget (Angle) értéket nullára, a Distance értéket pedig valahol 40-60 közé. Az Ok megnyomása után állítsuk ezt az aktív réteget Overlay módba - rögtön egy sokkal sugárzóbb kinézetet kapunk, egyszerűen azért, mert a két réteg színértékei fedésbe kerülnek. Esetleg vissza is vehetünk kicsit az értékből (átlátszóság - opacity), hogy ne legyen ennyire durva az effekt.
 • Korrigáljuk a szemeket

  Ezzel előfordulhat, hogy nagyon besötétedtek a szemek. Hozzunk létre egy új réteget (CTRL+SHIFT+N), majd a Brush Toolt (B) alkalmazva fessük fehérre a szem azon részeit, melyeknek teljesen fehérnek kéne lenniük. Önmagában ez valószínűleg túl erős lesz, ezért a réteg láthatóságát csökkentsük. Nyomogassuk a számokat 1-től 9-ig, és amikor a megfelelő képet kapjuk, menjünk tovább.
 • Jöhet az élesítés

  Ismét hozzunk létre egy új réteget (CTRL+SHIFT+N), majd ezután közvetlen nyomjuk le a CTRL+SHIFT+ALT+E gombokat. Ez a kombináció az aktuális rétegre helyezi azt a képet, amit látunk a monitoron - vagyis egyberakja az összes látható réteget. Erről is csináljunk egy másolatot CTRL+J-vel. Mivel a képet menet közben elmostuk, most élesítsünk rajta. Filter / Sharpen / Unsharp Mask... funkcióra kattintsunk. Ez azonnal látható élesítést eredményez: a jobb fent található Preview pipával folyamatosan ellenőrizhetjük, hogy milyen volt, és milyen lett a kép. Az Amountot állítsuk 80-90%-ra, a Radius legyen 1.5, a Threshold pedig 0.
 • Finomítsuk az élesítésen

  Előfordulhat, hogy például az arc egyes részein túl erős az élesítés. Adjunk hát a felső rétegnek egy Maskot a réteg paletta alján található ikonnal (kis szürke négyszög, benne fehér karika), majd a színpalettán válasszunk ki egy közepes szürke színt. Hívjuk be újra a Brush Toolt (B), és ezzel a szürkével kezdjük el beszinezni azokat a részeket, ahol túl erős az élesítés. Ezzel tompíthatjuk a hatást. Minél fehérebb a kiválasztott szín annál jobban látszik az effekt, minél feketébb, annál kevésbé.
 • Változtassunk még egy kicsit

  Már majdnem megvagyunk, de még esetleg változtassuk meg a szájfényt is. Ismét jöhet a új réteg létrehozás, majd a CTRL+SHIFT+ALT+E kombináció. Nagyítsunk rá a szájra, majd a W gombot megnyomva hívjuk elő a Quick Selection Tool-t. Jelöljük ki a módosítandó részt, majd CTRL+C és CTRL+V kombinációkkal külön rétegre is helyeztük. A CTRL+L kombinációval előhozzuk a Levels beállításokat, melynek skáláján a jobb csúszkát balra húzva fényesíthetünk a rétegen. Ezzel meg is vagyunk, elkészült a modernebb, sugárzóbb képünk.
 • Címkék:

  photoshop adobe képmanipuláció rajzprogram arckép babes
ZeroCool.hu - 13 éve, 2 hónapja

Hátőőő, azt igazából nem sokkal, bár a Levels vagy a Curves funkcióval lehet próbálkozni (CTRL+L vagy CTRL+M).

dodo123321 - 13 éve, 2 hónapja

Image / Adjustment / Shadows/Highlights funkció nincs meg.
Esetleg lehet valami mással helyettesíteni?

ZeroCool.hu - 13 éve, 2 hónapja

Köszi Használd egészséggel

dodo123321 - 13 éve, 2 hónapja

Te nagyon ügyes vagy, ZeroCool Köszönöm!

thefour - 14 éve

Jó videó! Komolyan én ZeroCool vidi-i alapjá tanulom meg az adobe photoshop használatát^^