Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan mozgassuk gyorsan a képet Photoshopban?

Készítette: ZeroCool.hu
2007. november 6. 23:10:13 - 10938 megtekintés
 • Ha egyszerűbben szeretnénk kezelni a Photoshopot, legalábbis ami a kép mozgatását illeti, érdemes megtanulni egy egyszerű kis trükköt.
 • Amikre szükségünk lesz

  Számítógép
  Photoshop
 • A nagyító a barátod

  Ha megnyitunk egy képet a programban, ami adott esetben mondjuk nyolc megapixeles, akkor jól látható lesz, hogy teljes nagyításban a kép nem igazán lesz átláható. Válasszuk ki az alap helyzetben bal oldalon megtalálható ikonsor alján lévő nagyító ikont (Zoom tool) - amit, ha rávisszük az egeret, mutatja is, hogy a "Z" gombbal lehet még gyorsabban elővenni. Ha ezzel jobb klikkel kattintunk a képen, látni fogunk több funkciót is, melyekből számunkr a két legfelső lesz a legfontosabb. Ezek közül a felső, a Fit on Screen az aktuális Photoshop ablakunknak megfelelően a lehető legnagyobbra nyitja meg úgy az adott képet, hogy minden széle jól látható legyen. Ha mondjuk a program jobb oldalán lévő dobozok nyitva vannak, azok korlátozzák a kép megjelenítését. Ha ezt bezárjuk, és mégegyszer a Fit on Screenre kattintunk, már teljesen a jobb széléig is ki fogja húzni a képet.

  Ha a jobb klikknél látható listából a második, vagyis az Actual Pixels pontra kattintunk, akkor a tényleges képméretre nagyíthatjuk a szerkesztőfelületet. A bal felső részen mindjárt láthatjuk is, hogy 100 százalékos a megjelenítési kép.
 • Nem muszáj funkciót váltani.

  Ha ezen a nagy képen nem az egérrel akarunk bűvészkedni, nem azzal akarjuk a jobb oldali illetve alsó részen megtaláható gördítősávokat megcélozni, egy nagyon egyszerű dolgot is tehetünk. Csupán meg kell nyomni a SPACE billentyűt, és az eddigi nagyító ikonunk át fog alakulni egy tenyérré. A SPACE-t nyomvatartva kattintsunk a képre bal egérklikkel, és máris arra mozgathatjuk a képet, amerre csak akarjuk. Nem kell semmilyen tekergetést, scrollozás alkalmazni. Ez egy eléggé univerzális lehetőség, hiszen a bal oldali oszlopban található összes funkciónál alkalmazhatjuk. Csupán a SPACE billentyűt kell megnyomni, és máris tudjuk mozgatni a képet.

  Egyszerű, és nagyon könnyen megtanulható funkció ez, de mindenképpen érdemes megtanulni, mert Photoshopos körökben mindennapos funkcióvá fog válni.
 • Címkék:

  photoshop adobe képmanipuláció rajzprogram
Emerikusz - 13 éve, 9 hónapja

Szerintem a kezdőknek ez a kis videó is nagy segítség! Köszönet.

ZeroCool.hu - 14 éve, 4 hónapja

Nincs mit, örülök, ha tudtam bármiben segíteni!

narancs85 - 14 éve, 4 hónapja

Szia !

Köszi szépen a videot, nem volt túl bonyolult, de igazi kis finomságokat adott ! Köszi

ZeroCool.hu - 14 éve, 6 hónapja

Én elfogadom a kritikát, a kötekedést nem és a tiéd az utóbbi volt

DESIGN01 - 14 éve, 6 hónapja

Sok erdekes video talatam itt es ez 2 nap alatt,de a kritika es el kell fogadni--ebol lesznek a profi...ugye?mint ha mar olvastam egy komentarod errol...ez a video peldaul nekem nem tetszett.Ahogy mondod "KAR AZ IDOMERT"