Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan használjuk a láthatósági beállításokat Photoshopban?

Készítette: ZeroCool.hu
2008. május 3. 22:43:59 - 11522 megtekintés
 • A Photoshop különböző funkcióit változatos módon lehet előcsalni, ezúttal azt tanuljuk meg, miképp lehet egy adott réteg láthatóságát (Opacity) megváltoztatni.
 • Amire szükségünk lesz

  Photoshop
 • Első módszer

  Nyissunk meg egy tetszőleges képet, jelen esetben rajzoljunk egy új rétegre egy négyszöget. Fontos, hogy külön rétegen legyen, mivel ha az eredeti képre rajzolunk, nem tudjuk külön módosítani az átlátszóságát. F7 billentyűvel nyissuk meg a réteg palettát, láthatunk egy Opacity mezőt, ami alapból 100%-ra van állítva. A kis nyílra rákattintva megjelenik egy csúszka, amin máris állíthatjuk az átlátszóságot, de magát a szám értékét is átírhatjuk.
 • Második módszer

  Ha az Opacity felirat felé közelítünk az egérrel, láthatjuk, hogy megjelenik egy jobbra-balra mutató nyilacska. Ha ezen a részen bal egérklikkel kattintunk, és nyomva tartjuk, megszereztük a százalékos rész irányítását, és akárhova húzzuk az egeret, láthatjuk, ahogy változik az átlátszóság mértéke. Ha elengedjük a bal egérgombot, akkor vissza kell menni a felirathoz és kattintsunk újra rá.
 • Harmadik módszer

  A legkényelmesebb módszernél nem is kell nyitva lennie a rétegek palettának, ha pl. nagyfelbontású képpel dolgozunk és minél több helyre van szükségünk, egészen egyszerűen elkezdhetjük nyomogatni a számokat. Lehet bármelyik, a karakterek feletti vagy a numerikus billentyűk is lehetnek. De persze mindenképpen az a réteg legyen aktív, amelyiknek meg akarjuk változtatni az átlátszóságát. Ha a nullát megnyomjuk, az visszaállítja 100%-ra. Ha egyszer megnyomjuk az ötös gombot, az 50%-ra állítja. Ha pl. 84%-ot szeretnénk, azt úgy tudjuk megtenni, hogy ha a nyolcast megnyomjuk, akkor 80%-ra ugrik, és utána gyorsan megnyomjuk a négyest, akkor 84% lesz.
  Ha tíz százalék alatti értéket szeretnénk beállítani, akkor először a nullát, majd gyorsan az ötöst nyomjuk meg, és ekkor 5% lesz. Természetesen ez nem csak a jelen esetben megrajzolt kockával, hanem bármivel működik. Igazából egy értéket nem tudunk beállítani, a teljes láthatatlanságot, a nullát, ilyenkor a réteg mellett kis szemre kattintva eltűnik az adott rétegünk.
 • Címkék:

  adobe photoshop photoshop extended képalkotás képmanipuláció rajzprogram láthatóság
jazmin14112001 - 12 éve, 5 hónapja

Szia én még kezdő vagyok de nem tudom még a photoshopot se megnyitni hogy kell
ZeroCool.hu - 13 éve, 5 hónapja

Új réteg létrehozása: CTRL+SHIFT+N
Kijelölés eszköz: M
Előtérszínnel befestés: ALT+BACKSPACE

daewoo - 13 éve, 5 hónapja

Szia! Hogyan teszed új rétegre,és hogy lett fekete kockád ,olyan gyorsan pörgött itt a film ,hogy nem tudtam kivenni? Bocs, de teljesen kezdő vagyok.

pufancska - 15 éve, 9 hónapja

Szia! Milyen programmal vágod meg utólag a felvett videókat.