Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan csináljunk szamárfület Photoshopban?

Készítette: ZeroCool.hu
2008. február 14. 21:08:34 - 14623 megtekintés
 • Ezúttal szamárfület fogunk készíteni Photoshopban, ami bizonyos grafikai elemekhez nagyon jól jöhet.
 • Amire szükségünk lesz

  számítógép
  Photoshop
 • A behajtani kívánt sarok kijelölése

  Nyissuk meg a módosítani kívánt képet, majd az M billentyűvel válasszuk ki a "Marquee Tool"-t, és válasszuk ki azt a sarkot, amit módosítani szeretnénk - jelen esetben a jobb alsó sarkot választjuk. Ha a SHITF-et megnyomjuk, akkor csak szabályos négyszöget jelölhetünk ki. Válasszunk ki egy tetszőleges méretű négyszöget. Ha ez megvan, nyomjuk meg a CTRL+T-t, ezzel átvált a kijelölés "Free transform" módra.
 • A behajtani kívánt sarok behajlítása

  Ezen a kis négyzeten nyomjunk jobb klikket, majd válasszuk a "Warp" funkciót, amivel újabb vonalak jelentek meg a kijelölésünkön. Ragadjuk meg az egyik sarkát, esetünkben a jobb alsó sarkot, és húzzuk el valamelyik irányba, ahogy a behajtást szeretnénk látni. Érdemes kevésbé szabályosan csinálni, nem a közepéhez húzni, mert úgy kevésbé lesz reális, inkább kicsit fölfelé és balra mozdítsuk a sarkot. Ha ezzel megvagyunk, nyomjunk egy entert, ezzel el is készült lényegében a behajtás, de még nem annyira szép.
 • A behajtás finomítása, átszínezése

  Nagyítsunk rá erre a részre, nyomjuk meg a P gombot, ami a "Pen Tool"-t jelenti és ezzel jelöljük ki a kis felhajtásunkat. Az effektet használva különböző görbéket húzhatunk, próbáljunk meg hagyni egy kis ráhagyást, hogy a szőrözős részek eltűnjenek majd. Amint ezzel megvagyunk, a rétegek palettán megjelent egy "Shape 1" nevű rész, amire CTRL megnyomásával együtt kattintsunk rá, és ezzel kijelöltük az adott részt. A CTRL+SHIFT+N billentyűkkel hozzunk létre egy új réteget, válasszuk ki aktív színnek a fehéret. Ha esetleg más szín volt kiválasztva, nyomjuk meg a D gombot, ami alapból fekete-fehérre váltja a színeinket, majd az X-szel megcserélhetjük a két színt, a fehér legyen az előtér szín. Az ALT+BACKSPACE megnyomásával töltsük ki a kiválasztott réteg színét. Ha ezzel megvagyunk, a kihajtásunk egy plusz felső réteget kapott, ami még mindig nem túl reális, ezért adunk rá némi árnyékot.
 • A fülecske árnyékolása

  Jelöljük ki a most létrehozott fehér réteget, ez legyen az aktív réteg. Kattintsunk rá kétszer, ezzel megjelennek a különböző rétegstílus beállítási lehetőségek. Válasszuk ki először a "Gradient Overlay"-t, állítsunk be 130 fok körüli szöget. Figyeljünk oda, hogy a Gradientnél alapból a fekete-fehér, tehát az első legyen kiválasztva, ennek az Opacity értékéből vissza is vehetünk, olyan 55%-ra.
  Ezután aktiváljuk a "Drop Shadow"-t, ami elsőre nyilván nem jó felé árnyékol, ezt változtassuk meg, hogy az árnyék befelé forduljon, esetünkben kb. 50%-ra állítottuk a szöget. Ez persze attól is függ, hogy a kép melyik sarkát választottuk ki az elején. Itt is visszavehetünk az "Opacity"-ből, a "Size"-ot viszont érdemes növelni, azért, mert így nem csak a lap oldalára kapunk árnyékot, hanem kifelé is. Ezt "leokézva", bezárva minden palettát készen is vagyunk, elkészült egy szép effekt, amit bármilyen képen alkalmazhatunk.
 • Címkék:

  photoshop képmanipuláció fotómanipuláció fotó adobe szamárfül
pufitoth - 12 éve, 10 hónapja

hát nem tudom, egyszerűen nem engedi a warp menü pontot, de minden esetre nagyon hasznosak a videóid már rengeteget láttam és nagyon sokat lehet tanulni belőlük.

pufitoth - 12 éve, 10 hónapja

hát nem tudom, úgy csináltam mint a videóban csináltad te, csak nekem nem engedte a warp menü pontot

ZeroCool.hu - 12 éve, 10 hónapja

Őőő... hááát, kéne neki... nem lehet, hogy rosszul próbálsz valamit?

pufitoth - 12 éve, 10 hónapja

üdv, a photoshop cs5 verzíóba miért nem enged warpolni?

ZeroCool.hu - 14 éve, 9 hónapja

Egyelőre sehogy. Még ott is vannak tisztázandó jogi kérdések sajna.