Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan cseréljük ki fotónk hátterét Adobe Photoshop CS3-ban?

Készítette: szoftver.hu
2008. március 29. 14:25:06 - 72826 megtekintés
 • Bizonyára mindenki találkozott már a következő problémával: adott egy jól sikerült fotó valamelyik ismerősünkről, barátunkról vagy a családunkról, ám a háttér nem passzol a témához. Ezen könnyedén segíthetünk az Adobe Photoshop CS3 szoftver segítségével.
 • Amire szükségünk lesz

  CS3 Photoshop
 • Jelöljük ki az átmásolni kívánt témát

  Nyissunk meg egy fotót, aminek ki szeretnénk cserélni a hátterét. Keressünk egy másik képet, amit háttérként szeretnénk alkalmazni. Az eredeti képet a rétegeknél duplázzuk meg CTRL+J billentyűkkel. W billentyűvel a gyorskijelölő eszközt jelöljük ki, majd növeljük meg az ecset méretét a kép arányainak megfelelően. Ha a bal egérgombot lenyomva tartjuk, folyamatosan növekszik a kijelölésünk, keresve a téma szegélyeit. Ha közben csökkentem az ecset méretét, az apró részleteket is könnyebben hozzá tudjuk adni a kijelöléshez. Ha szeretnénk valamit kivonni a kijelölésből, akkor nyomjuk meg az ALT billentyűt a kijelölés közben.
 • Finomítsuk a kijelölést

  Ez a gyorskijelölő eszköz csak a CS3 verzióban található meg, az előzőekben nem. Nem tökéletes a kijelölés, de gyors és hatékony. A legjobb, ha kombináljuk mindezt a gyors maszk móddal, melyet bal oldalon az eszköztáron találhatunk meg, illetve a Q billentyűvel is elérhetünk. Ha ezt megnyomjuk, a kijelölésen kívüli részeket pirosan fogjuk látni. Ha ilyenkor az ecsetünkkel elkezdünk rajzolni, akkor láthatjuk, hogy a kijelöletlen részek területe növekszik. Ez azért van, mert jelen esetben a fekete szín van kijelölve az ecsetünkhöz. Ha átváltunk az X gombbal a másik színre, jelen esetben a fehérre, akkor tulajdonképpen visszahozzuk a kijelölést. Javítsuk ki a képünkön a hibákat az előbbi módszerek használatával. Ha a Q-val visszaváltunk maszk nélküli módban, láthatjuk, hogy a kijelölt területünk mennyivel finomodott.
 • Aktivizáljuk a maszkot

  Jelen esetben egy digitális rajztáblát használunk, ami ajánlott mindenkinek, akár hobbi szinten is, hiszen az egérrel nem tudunk igazán precíz, finom mozdulatokat végezni. Amint elkészültünk a kijelöléssel, hozzunk létre egy réteg maszkot a rétegeknél, így a háttér el is tűnt a képről, a rétegeknél láthatjuk, hogy mi lett kitakarva a képünkből. Ha arra a bélyegképre a SHIFT lenyomásával együtt kattintunk, deaktivizáljuk a maszkot. Ez azért hasznos, mert roncsolásmentes változtatásokat hozhatunk így létre a képen, valójában nem törlünk belőle, csak a maszk segítségével elrejtünk belőle részleteket. A SHIFT újbóli megnyomásával aktivizáljuk a maszkunkat.
 • Vigyük át a maszkot a háttérképre

  Fogjuk meg a kijelölt részt, és egyszerűen húzzuk át a másik megnyitott képbe. Valószínűleg még mindig láthatunk kisebb hibákat a szegélyeken. Ha feketével ráfestünk a maszkra, eltakarunk újra képrészleteket, az előbb megtanult módszerrel. A két képnek megfelelően a maszkolt rétegből kitörölhetünk helyenként pár részt, hogy jobban egyesítsük a két fotó együttes hatását. A minél szebb kép elérése érdekében használjunk nagyfelbontású fotókat.
 • Címkék:

  photoshop képalkotás képmanipuláció fénykép adobe cs3 háttér
Kingames - 13 éve, 7 hónapja

Nagyon jó a tipp!
Én is csak gratulálni tudok!

kac5amar - 13 éve, 10 hónapja

Ctrl+T kombinációval szabadon tudod alakítani a képet. Ha ebben az állapotban a Shiftet is lenyomod, akkor a kép nem fog eltorzulni.

A másik eset pedig az, hogy kisebb hátteret használsz, vagy az eredeti képet próbálod meg nagyobb felbontásban elkészíteni.

gyufa - 14 éve, 2 hónapja

Szia!
Nagyon jó a tutorial Ment az 5*****.
PHS CS4 et használok.
Minden sikerül csak mikor átviszem a kivágott képet a háttérképre akkor ilyen piciként adja be,hogy tudom megnagyítani a kivágott képet?

Potter510 - 14 éve, 3 hónapja

@Qvic: Attól, hogy te olyan analfabeta vagy, hogy nem tudod használni a progit, még nem kellene fikázódni!
Jó ötlet és egyszrű magyarázat...Grat!

Qvic - 14 éve, 3 hónapja

Mindenki favorizálja ezt a szar progit!
Ez egy rakás fos.
Eddig se használtam,de most,hogy kipróbáltam ezután sem fogom.