Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan simítsuk ki valakinek a bőrét Photoshopban?

Készítette: ZeroCool.hu
2008. április 6. 23:23:09 - 29846 megtekintés
 • Ezúttal azt fogjuk megtanulni, miképp tudjuk Photoshopban az arcbőrt kisimítani, szebbé tenni, de bármilyen más képen is lehet alkalmazni a módszert.
 • Amire szükségünk lesz

  számítógép
  Photoshop
 • Mossuk el a kép körvonalait

  Nyissunk meg egy tetszőleges képet, duplikáljuk CTRL+J-vel az alapképet. Az új rétegen a Media filtert alkalmazzuk, amit a Filter - Noise - Median... menüpontnál találhatunk meg. Az érték beállítása képfüggő, de úgy állítsuk be, hogy az adott objektum körvonalai még jól kivehetők legyenek. Ha túl nagy értéket állítunk be, akkor egy pacát kapunk, de jelen esetben egy 6-os érték elegendő lesz.
 • Hozzunk létre egy maszkot

  Ezután egy maszkot kell létrehozni ezen a rétegen, amit többféleképpen megtehetünk, például úgy, hogy aktív a réteg és a lenti ikonsorban a második az Add layer mask ikonra kattintunk. Vagy a Layer menüben a Layer mask, Reveal all-ra kattintunk. Az aktív rétegünknél meg is jelent a maszk, és fontos, hogy a maszk legyen kiválasztva, a kis kép körül egy fehér keretet kell látnunk ilyenkor. Ezután az Image, Apply Image menüpontra kattintsunk, ami felhoz egy kis ablakot. Ebben a Layert állítsuk Backgroundra, a Channel maradjon RGB, a Blending Multiply, az Opacity pedig 100% maradjon. Miután ezt leokéztuk, láthatjuk, hogy a maszkunk a képünknek a szürke tónusa lett.
 • Finomítsuk a képet véglegesre

  Maradjon még mindig a maszk aktív, majd a Filter, Stylize, Find Edges filtert alkalmazzuk. Ez a módosítás jelen esetben túlságosan visszahozta a kontúrvonalakat, ami irreálissá teszi a képet. Ezt a következőképpen orvosoljuk: Filter, Blur, Gaussian Blurnál állítsunk 1-es értéket, és szépen elmossa az éleket, és máris természetesebb lesz a képünk. Ha ez megvan, gyakorlatilag el is készült a módosított kép. Ha esetleg nem szeretnénk részleteket elveszíteni, jelen esetben a haj részleteit, akkor maradjon a maszk még mindig aktív, válasszunk egy fekete ecsetet, és ahol nem szeretnénk az effektet alkalmazni, egyszerűen fessük vissza eredetire.
 • Címkék:

  photoshop képalkotás képmanipuláció fénykép adobe cs3 bőr kisimítás
ZeroCool.hu - 12 éve, 1 hónapja

Ez szuper, csak amikor ez a videó készült, még nem volt healing brush

Themer - 12 éve, 1 hónapja

Én ezt a Healing Brush-al oldom meg!

22drakula22 - 13 éve, 7 hónapja

Helló.. nekem most CS5-s ps-m van de próbáltam CS2-esben is de nemmegy mivel miután leokézzzuk a képemnek nem akar szürke tónusa lenni.. nemtudod mi lehet a baj? mindent úgy csinátlam ahogy leírtad pedig.. köszi elore is

SzilardPokoraczki - 13 éve, 11 hónapja

Nagyon köszönöm, a tippjeidnek hála tegnap még kezdő voltam, már most haladó!

Dodok - 14 éve, 1 hónapja

Már mindenféle módszerrel próbálkoztam , de az eredmény meg sem közelíti ezt.
Mégegyszer köszi.