Keresés Kategóriák Kedvencek

Adobe Photoshop CS4 - A Korrekciós panel

Készítette: szoftver.hu
2008. november 10. 09:01:48 - 6819 megtekintés
 • Az Adobe Photoshop előző verzióiban már a legtöbb felhasználó hozzászokott a korrekciós rétegek használatához, hiszen ezeknek segítségévek könnyedén visszafordítható változtatásokat hozhatunk létre egy dokumentumon. Ennek köszönhetően az Adobe Photoshop CS4-ben egy külön korrekciós panelt kaptunk, ahol az összes korrekciós lehetőségeinket pillanatok alatt elérhetjük.
 • Amire szükségünk lesz

  Photoshop CS4
 • A korrekciós panel kis csodái

  Nyissuk meg a programos és egy fotót. A korrekciós panelen nézzük meg jelen esetben a Görbék, azaz a Curves opciót. Ehhez már nem kell egy menübe sem belépnünk, hanem csak kiválasztjuk és létrehozhatjuk a kívánt változtatásokat. Akár a görbén, akár a képre kattintva, egy adott területet is módosítani tudunk. Mivel mindez egy külön korrekciós rétegként jön létre, ezért akár az előtte-utána állapotot is meg tudjuk tekinteni.
  A korrekciós panelen egy kis nyilat is láthatunk, amellyel könnyedén vissza tudunk lépni, de azokat a módosításokat amellyel elértünk, rendkívül gyorsan visszahozhatunk, azaz, ha kétszer rákattintunk a görbék korrekciós rétek ikonjára, akkor az rögtön az Adjustments panelben lesz látható.
  Ugyanezzel a módszerrel adjunk még egy korrekciós réteget a képhez, legyen ez egy újdonság, a Vibrance, amely színtelítettséget változtat. A korrekciót használva látható, hogy a korábbi Saturation és a Vibrance között mi a lényeges különbség. Nem csupán a csúszkával tudjuk a beállításokat változtatni, hanem magára a feliratra kattintva is megtehetjük ezt. Ha nem vagyunk elégedettek, kétszer kattintva a nulla értéket állítjuk vissza. Állítsuk a Saturationt pl. 50-re, majd a Vibrance-szel is. A Saturation túlégeti a színeket, ellenben az új beállítás csupán szépen telíti a színeket, mivel más algoritmust használ, tehát a kevésbé intenzív színeket módosítja jobban.
  Hasznos, hogy ezekből a korrekciós lehetőségekből előre definiált beállításokat is használhatunk, pl. a Hughes-Saturationból nézzük meg az egyik előre beállított korrekciót.
 • Címkék:

  adobe photoshop cs4 creative suite grafika képalkotás képmanipuláció 3D
ZeroCool.hu - 15 éve, 5 hónapja

Az Image Size beállításnál játssz egy kicsit a Resample Image alatt található legördülő menü beállításaival. Zárójelben oda van írva, hogy melyik milyen torzítást eredményez. De olyan eljárás nincs, amivel nem létező pixelek nagyításkor előkerülnek. Mindenképpen mosottas lesz a kép, de azon lehet kicsit javítani más effektekkel.

sziliczai.martin - 15 éve, 5 hónapja

Csáó
Én azt szeretném kérdezni h van egy kis ( 640x 480) méretű képünk és azt akarjuk 1280x1024-es felbontásba akarjuk rakni de akkor aminőség romlik erre van eljárás h tiszta képet kapjunk??