Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan készítsünk panoráma képet Photoshopban?

Készítette: ZeroCool.hu
2008. január 17. 21:32:00 - 10875 megtekintés
 • Biztosan te is nézegettél már olyan fotókat interneten, vagy galériákban, melyeket panoráma fotóknak hívnak. Ezek ugye egy nagyon széles képet mutat, szó szerint panorámát ölel be a bemutató. A Photoshoppal könnyedén csinálhatunk ilyet.
 • Amikre szükségünk lesz

  Számítógép
  Adobe Photoshop CS3
 • Először fényképezzünk

  Nyilvánvalóan a Photoshop sem a semmiből képes ilyet csinálni, az alapokat nekünk kell elkészíteni. A feladat annyi, hogy álljunk meg egy ponton a fényképezővel a kezünkben, majd 5-10 fokonkénti fordulatban kattintsunk mindig egyet. Így elkészülnek a fázisok, melyeket a szoftver majd szépen összeilleszt nekünk. Ez lehet akármennyi kép, nem tudok korlátról, a túl sok nyilván azért nem jó, mert eléggé időigényes számításról van szó.
 • Jöhet a Photoshop

  Válasszuk a File / Automate résznél található alsó menüt, mely a Photomerge névre hallgat. Ez behoz egy új ablakot, ahol beállíthatjuk a különféle panoráma módozatokat. Kipróbálhatunk egyet, mást, én azt mondom, az Auto mód tökéletes szolgálatot tesz. A Browse gombra nyomva tallózzuk ki a mappát, ahova a képeket tettük. Nyomjunk CTRL+A-t, mellyel kijelöljük az összes képet, és ezután jöhet az OK. A listába bekerültek a fájlok, és az újbóli OK gomb megnyomásával elindul egy hosszasabb számítási feladat.
 • Megéri várni

  Menet közben nem is olyan sokmindent fogunk látni, mondjuk az állapotsoron megjelennek az aktuális műveletek ? ez persze lassabb gépeknél lehet, hogy máshogy alakul majd. Az illesztés során a szükséges torzításokat is elvégzi a szoftver - nem kell aggódni, nem lesz csúnya a hatás, épp annyira, amennyire kell. Emellett, ha szükséges a színkorrekciókat is elvégzi - mondjuk, ha az egyik kép kicsit árnyékosabb, a másik kevésbé.
 • Vágjuk méretre

  Nyilván a torzításoknak köszönhetően az összeállított panoráma kép széle kissé recés lett. Ezt könnyedén levághatjuk. Előszöris a CTRL+R gombbal hozzuk elő a vonalzót, majd vizszintes vagy a függőleges mérőről jelöljük be a felhasználható részeket. Ezután jöhet a C gomb, mely aktiválja a Crop Toolt. Jelöljük ki a megmaradt hasznos részt, kattintsunk rá kétszer, és már készen is vagyunk. Ezt már elmenthetjük bátran, kinyomtathatjuk, vagy akár elő is hivathatjuk.
 • Címkék:

  photoshop adobe cs3 panoráma montázs fotómanipulálás
headlum - 14 éve, 10 hónapja

Szia hogy/mivel tudom megnyitni az elkészült panoráma képet, úgy hogy egyfolytában körben mutassa a képet. Illetve milyen formátumban érdemes menteni? (J-PEG, vagy Psd, vagy valami hasonló)
Ha felakarom rakni az oldalamra, akkor milyen lejátszó vagy program kéne a folyamatos lejátszásához?
Üdv Headlum

headlum - 14 éve, 10 hónapja

Helló Nagyon jók a tippjeid! Köszi érte!

zol98 - 14 éve, 11 hónapja

király

germol - 15 éve, 9 hónapja

HAli!
Kezdetnek jó kis tipp.

1. Hol készült a pano?
2. A PTGui-t és a HugIn-t ismered?

ZeroCool.hu - 15 éve, 9 hónapja

Hát ez HTML, de itt azt kommentben nem tudom megmagyarázni. Keress rá a Googleben úgy, hogy "map image html".