Keresés Kategóriák Kedvencek

Adobe Photoshop: Hogyan készítsünk igazi 3D képet

Készítette: JInging
2009. január 3. 08:23:23 - 37701 megtekintés
 • Ha valakit elvarázsoltak az újságokban látott 3D-s képek, az alábbi tippből megtudhatja, hogyan lehet Photoshopban pillanatok alatt hasonlót csinálni!
 • Amire szükségünk lesz

  Photoshop
  fényképezőgép
 • 3D-s kép készítése

  Készítsünk két fotót, ahol a képen szereplő tárgy az egyiken a jobb, a másikon a bal oldalon helyezkedik el. Nyissuk meg a Photoshopot. Kezdjük azzal a képpel, amelyen a tárgy a jobb oldalon látható. Nyomjuk meg a CTRL+A billentyűket, ezzel kijelöltük a képet. A rétegeknél a csatornáknál válasszuk a kék színt, majd a SHIFT gomb lenyomásával a zöld színt is választjuk ki. Nyomjuk meg a CTRL+C-t, és nyissuk meg a másik képet. Itt szintén nyomjuk meg a CTRL+A-t, de a vörös színt válasszuk, majd nyomjuk meg a CTRL+V-t. Az RGB előtt kis kockára kattintsunk rá, így mindhárom képet látni fogjuk, de a vörös színt fogjuk csak mozgatni. Válasszuk ki a mozgató eszközt, fogjuk meg a képet és húzzuk, hogy fedje egymást nagyjából a két kép. A felesleges részeket vágjuk le, és menthetjük is a képet.
 • Címkék:

  3D kép Photoshop képmanipuláció
ferike1000 - 13 éve, 1 hónapja

köszönöm szépen má vágom

JInging - 13 éve, 1 hónapja

már én sem emlékszem nagyon mert régen csináltam a vidót de az a lényeg hogy le kell fotózni egy tárgyat egy bal oldali szemszögől és egy jobb oldali szemszögből hogy térhatású lehessen remélem tudtam segíteni :P

ferike1000 - 13 éve, 1 hónapja

nem értem most mi van ezzel az egyik job másikbal képpel?

petergabor - 13 éve, 6 hónapja

Két kép kell hozzá, különben hogyan lesz belőle 3D? A slice tool azon pedig nem segít.
Az egyik képet balról, a másikat jobbról fényképezed le. Persze a fényképezőgép eközben csak pár centit mozdulhat el vízszintesen. Függőlegesen 0-t.

lowert - 13 éve, 7 hónapja

Elég hozzá egy kép is, és azt a slice tool (aminek nem jutott eszedbe a neve) segítségével egyszer az egyik oldaláról, másodszor pedig a másik oldaláról vágsz le. Így sokkal egyszerűbb.