Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan alakítsuk fényképünket szöveggé Photoshopban?

Készítette: ZeroCool.hu
2008. február 27. 23:12:46 - 20287 megtekintés
 • Ezúttal egy igazi szöveges effektet fogunk kipróbálni Photoshopban, melynek során egy normális képet átalakítunk karakteressé.
 • Amire szükségünk lesz

  számítógép
  Photoshop
 • A kép alapeffektjei

  Válasszunk ki a képünket, ha esetleg több layerünk van, válasszuk ki a módosítani kívánt layert. A felső menüpontnál az "Image", "Adjustment"-nél a "Threshold"-ot nyomjuk meg. Ezzel kaptunk egy fekete-fehér effektet, egy felnyíló ablakkal. A végén ott fog látszódni a szöveg, amit a képen most feketének látunk, tehát húzzuk addig lent a nyilat, amíg számunkra megfelelővé nem válik a kép. Ez az érték majdnem minden képnél egyedi, se túl keveset, se túl sokat ne húzzunk az effekten.
 • A szöveg létrehozása és átmásolása

  Ezután nyissunk meg egy szöveges fájlt és írjuk tele azzal a szöveggel, amit rá szeretnénk tenni a képre. Ha megvan, CTRL+A-val jelöljük ki az egészet és CTRL+C-vel másoljuk a vágólapra, majd be is zárhatjuk a jegyzettömbünket. Photoshopban nyomjuk meg a T-t, ami aktiválja a bal oldali menüoszlopban látható Type toolt, majd a bal egérgombot megnyomva húzzunk egy hálót a kép fölé, amelyik részét módosítani szeretnénk. Kattintsunk bele, majd a CTRL+V-vel másoljuk bele a szöveget. Ez teljesen mindegy, hogy milyen színű, de most a láthatóság kedvéért rakjuk át feketére. Ha ez megvan, máris látható egy érdekes effekt, de nem ezt akartuk elérni.
 • A szöveges effekt létrehozása

  Nyissuk meg a rétegek palettát, a szöveg rétegre kattintsunk jobb egérgombbal, majd a "Rasterize Type"-ot nyomjuk meg, amivel megszüntettük a karakterek szerkeszthetőségét. Ezután nyomjuk meg a W-t, ami a Magic Wand toolt aktiválja, majd kattintsunk bele a szöveges részbe úgy, hogy a fehér részt találjuk el. A menüpontban a "Select"-nél a "Similar"-t aktiváljuk, ami kijelöli szövegen belül is a szintén fehér részeket. Ezután nyomjuk meg a DEL-t, amivel kitöröljük a szöveghez nem tartozó elemeket. Ezután a szöveg layert megfoghatjuk és bedobhatjuk a kukába, nincs rá többé szükségünk, a lényeg, hogy a kijelölésünk megmaradjon. Ezután a „Layer” menüpontnál a "New Fill Layer" almenüből válasszuk ki a "Solid Color"-t, ahol állítsunk mindent alapra, ne legyen semmi színe a rétegünknek. Nyomjunk egy okét és válasszuk ki a fehér színt, ezt is leokézva el is készült az effektünk, amit bármilyen képre alkalmazhatunk.
 • Címkék:

  photoshop képalkotás képmanipuláció fénykép adobe
ZeroCool.hu - 12 éve, 8 hónapja

Hátőőő, igazán köszi, örülök ha tetszenek a tippjeim

kiraly9 - 12 éve, 8 hónapja

Hallod mutass már egy olyat a videóid közül amelyik gagyi. Mert én akárhányszor nézem mindegyik videó segít! Tehát egy ósiáasi KÖSZI!!

lbali922 - 12 éve, 11 hónapja

Hát elvileg az összes videosmart-os vidi fent van Youtube-on

narancs85 - 14 éve, 2 hónapja

Kő kemény volt a videó ! köszi

capali_ - 14 éve, 4 hónapja

mi az a "Solid color" és a "New Fill Layer" ?? :S