Keresés Kategóriák Kedvencek

Ismerkedés a dobolással: A dob részei

Készítette: w3nd1g0
2008. január 22. 17:43:00 - 24340 megtekintés
 • Ha dobolni szeretnénk, természetesen az a legegyszerűbb, ha anyutól, aputól kérünk egy dob cuccot! Gyakorlásra ennél persze vannak költséghatékonyabb megoldások is. Elmehetünk egy próbahelyre, ahol néhány órát nyugodtan ellehetünk, mindenféle gond nélkül.
 • Amikre szükségünk lesz

  Dobfelszerelés
  Dobütő
 • Első percek

  Egy teljesen átlagos dob berendezés, melyet megtalálhatunk a legtöbb helyen, 9 részből áll. Ezek kicsit részletesebben: három fontosabb részre bontgatjuk ezeket, melyeket gyakorlatilag tényleg minden felszerelés esetén meg fogunk találni. Közvetlen előttünk található a pergő dob. Legalul található a lábdob, melynek működtetéséhez, ahogy neve is mutatja a lábunkat is használnunk kell. Tőlünk balra, illetve jobbra (attól függően, hogy jobb vagy bal kezes felosztás elé ülünk le)található a lábcin.
 • Változhatnak a felosztások

  Az előbbi három dobbal lényegében akár már egy kiséretet is el lehet játszani, persze tényleg csak egy egyszerűbbet. A pergő dob mögött találhatóak a tamok, melyek mennyisége változhat. Ezek egy jobb kezes cucc esetében lényegében lefelé mélyül (balról jobbra), és ezen kívül vannak különféle beütő cinek. Végül, de nem utolsó sorban van a jobb oldalon található kísérő cin, vagyis a ride cin.
 • Hamarosan el is helyezkedhetünk

  Ezekből áll tehát egy átlagos dobfelszerelés. A következő leckében azt fogjuk taglalni, hogy körülbelül hogyan érdemes beülni a dob mögé, mire figyeljünk testtartásunkat illetően, hogy fogjuk a dobütőt - ezután pedig elkezdünk hangolgatni.
 • Címkék:

  dobolás dobütő dobfelszerelés pergő dob zene mp3
Heretic - 13 éve, 6 hónapja

Szerintem abszolút rendben van a video!

Csesszdmeg - 14 éve

Köszi Neked!Nagggyonjó az érthető magyarázás,szemléltetés,amit alkalmazni tetszelPont nekem a Kezdőnek való

lars100 - 15 éve

nagyon hasznos!!!!

szcs - 15 éve, 2 hónapja

dobmotyóóóóó XD
tök hasznosak ezek a videok thx

oktny - 15 éve, 6 hónapja

Oké, csak azt hittem, nyugi...