Keresés Kategóriák Kedvencek

Dobolás kezdőknek 2/7: a pergő és a lábdob

Készítette: w3nd1g0
2008. február 15. 22:05:28 - 28268 megtekintés
 • Eljutottunk odáig, hogy a két kezünkkel már ügyesen játszunk egy négy negyedes groove-ot. Most megyünk tovább a lábdobra.
 • Amire szükségünk lesz

  dobfelszerelés
  dobütő
 • Miképp játsszuk el az alap kíséretet: a lábdob

  A lábad rajta van a lábgépen, a lábujjaiddal és az első párnával próbálod ütni, a sarkad pedig nincs lent a földön. A feladat a következő: a négy negyedes groove-ba az egyes ütemnél belerakjuk a lábdobot. A hármasnál a pergő, az egyesnél a pergő és közben rendületlenül ütjük jobb kézzel a négyeket. Egyelőre ne színezzünk bele semmit, az a lényeg, hogy próbáljunk ütemben maradni, és próbáljunk meg mindent a helyén megütni. Itt sem baj, ha van egy metronóm mellettünk vagy bármi, ami ütemet szolgáltat, amivel fejleszthetjük a pontosságunkat.
 • Hogyan találjunk vissza az ütemhez

  Leállás után nagyon fontos, hogy visszataláljunk az ütemhez. Próbáljuk meg az elején felépíteni az ütemet, először megütjük a négyeket, háromra hozzuk a pergőt, egyre a lábdobot, és máris újra felépítettük az egészet. Próbáljunk meg úgy gondolni minderre, mint egy puzzle-ra, először felépítjük az alapokat, és utána rakunk bele minden mást. Most már az alap függetlenítést három végtaggal megcsináltuk, amire bármilyen popnótát el lehet képzelni, pl. Michael Jacksontól a Billie Jeant.
 • Címkék:

  dob dobolás zene mp3 dobütő dobfelszerelés
liladam - 12 éve, 11 hónapja

Miért kell akadékoskodni marciTool? Ez a videó nem a 60 éves konzervatív öregembereknek készült hanem a "fejlődő fiatalság" számára.Amúgy a videó nagyon hasznos és tisztelem azokat akik munkát fordítottak rá... és ha nem tetszik, ne nézd!

marciTool - 13 éve, 8 hónapja

nagyon szomorú...mondhatnám,hogy botrány.
jöhetnek a kommentek,hogy ha ezt mondom,akkor mutassam meg,hogy én mit tudok.sajnos,nekem ehez nincsen pofám.és azt sem mondom,hogy több a tudásom,de azt tudom,hogy ez faszság.mint az összes többi videója...olyan kifejezéseket használ,amik a földön nem léteznek az adott hangszerre nézve.pergőcin.olyan nincsen.a dobütő is inkább dobverő.olyan fogás,hogy habverő,pedig nincs.az vagy tradicionális vagy asszimetrikus.és sorolhatnám a sok ezer példát,gyakorlatilag minden szavába belehetne kötni,akkora baromságokat mond.4 éve ütőzöm(igen,ütőzöm)de látom,hogy hogyan lehet hülyíteni a népet.
inkább elkellene végezni egy konzit,aztán az után oktatgatni.ugyanis az ürge olyan dolgokra mondja,hogy hülyeség,amit iskolákban,hatalmas zenészek tanítanak,kiknek technikai szintjük sokszor a csillagos eget veri,zeneiségben pedig össze sem lehetne hasonlítani az adott emberünkkel.
persze,aki baszkodni akar megtanulni,meg hogy is mondta...csépelni,vagy püfölni a dobot...tehát aki ezt szeretné megtanulni,az nézze csak a videókat,és tanuljon.aki zenélni szeretne megtanulni,vegye a fáradságot,és járjon el esetleg zeneiskolába,vagy magántanárhoz,aki minimum konzit végzett.persze lehet olyan jó magán tanár is,aki autodidakta módon tanulta az ütőzést,de ilyenre kevés a példa.köszönöm!kövezzetek meg.

winkert12 - 13 éve, 9 hónapja

én is igy szeretnék dobolni

winkert12 - 13 éve, 9 hónapja

szeriontem nagyon jóóóóóóóóóó

azax - 15 éve, 3 hónapja

köszönöm a videót!

múlt héten kezdtem el dobolni / dob órákat venni és a videók nagyon sokat segítetek már az első órán mert tudtam hogy mit csináljak hogy üljek be nem kellett szerencsétlenkedni...

Szóval köszi szépen minden videót most a 3/7 nél tartok