Keresés Kategóriák Kedvencek

Ismerkedés a dobolással: A dob hangolása

Készítette: w3nd1g0
2008. január 25. 17:47:00 - 25407 megtekintés
 • Mielőtt elkezdenénk dobolni, nem árt a hangszert hangolni. Bizony, semmi komolytalanság nincs ebben az állításban, a dobot is hangolni kell. Vegyük át, pontosan mi a menete ennek.
 • Amikre szükségünk lesz

  Dobfelszerelés
  Dobkulcs
 • Miért kell hangolni?

  Több dolog miatt is érdemes dobolás előtt a hangolással kezdeni. Előszöris egyértelműen azért, mert, ha nincs megfelelően behangolva a hangszer, bizony erősen csökkenthetjük az élettartamát. Egész egyszerűen hamarabb tönkremennek a bőrök és természetesen az sem utolsó szempont, hogy hamisan szólhatnak.
 • A szerszám lehet hétköznapi is

  A legfontosabb, amire a művelethez szükségünk lesz, egy dobkulcs. Ebben egy ici-picit lehet csalni, ha mondjuk nem áll rendelkezésünkre éppen egy dobkulcs. Keressünk egy olyan csavarkulcsot, melynek négyszöges a profilja - dobkulcsot egyébként majdnem minden zeneboltban lehet kapni, de minke vegyünk, ha vannak alternatívák nem?
 • A dob felépítése

  A dob testek úgy épülnek fel, hogy a körkörös testre feszítik a bőrt (ami egyébként műanyag), méghozzá úgy, hogy néhány ponton hosszáfogják a testhez a négyszöges babákkal. Ezt egy karám fogja körül, ami minél jobban szorul a testre, annál jobban feszül a dob bőr, következésképpen annál magasabb lesz a hangja. Ahhoz, hogy ne menjen tönkre a bőr, behangolásnál figyelnünk kell, hogy mindegyik ponton ugyanannyira húzzuk meg. Ezt úgy tudjuk ellenőrizni, hogy a dob bőrt a legszélén, a rögzítési pontoknál megütjük, és mindegyik ilyen pontnál ugyanúgy kell szólnia. Ha a hangmagasság valahol nem stimmel, szorítsunk, vagy lazítsunk rajta. Ha meg vagyunk elégedve, jöhet a dobolás.
 • Címkék:

  dobolás dobütő dobfelszerelés pergő dob zene mp3
ridazsu - 14 éve, 2 hónapja

Üdvözlöm Most vettünk a 8 éves fiúnknak egy Junior szerelést. Nagyon jók a videók. Végig próbálgassa. Minden jót. Egy 3 gyerekes anyuka

ipzsilonzenegy - 14 éve, 8 hónapja

énis elkezdtem dobolni tanár nélkül és én csak innen tanulok(tanultam*) mindent mert még ma is néha visszahallgatom , hogy mit hogyan kell jah és ma már ojan zenéket jáccok mint pl.: syste of a down - toxicity ez a videósorozat nekem nagyon sokat segített ha ez nincs én még mögéülni sem tudnék

kriszdrums - 15 éve, 2 hónapja

jah én is meg szeretnék tanulni. nemsokára veszek egy dobfelszerelést s majd azzal zúzom . Ezek a videók szte is nagyon hasznosak ! köszi

novakt - 15 éve, 6 hónapja

Én már 4 éve dobolok, tizenkét évesen kezdtem, de nem tanárnál, hanem magamtól, és az ágyamat használtam gyakorlásra, ma már olyanoktól játszok számokat mint az Iron Maiden... de ezek a videók nagyon hasznosak, azt nem tudtam h minden dobolás előtt be kell hangolni a dobot... kösz az információt!

Khazad-dum - 15 éve, 11 hónapja

Kösz az infókat! Végignéztem az egész sorozatot, király! Nemsokára én is dobolni fogok, úgyhogy mostmár van egy kis előnyöm!