Keresés Kategóriák Kedvencek

Dobolás kezdőknek 3/7: díszítések

Készítette: w3nd1g0
2008. február 17. 23:52:26 - 16423 megtekintés
 • Már el tudunk játszani egy egyszerű négy negyedes ritmust, most pedig a filleket (díszítéseket) fogjuk megtanulni, amelyek arra jók, hogy ne csak olyan egyszerű ütemet tudjunk játszani - amihez egy dobgép is elegendő lenne - hanem legyen egyéni a játékunk.
 • Amire szükségünk lesz

  dobfelszerelés
  dobütő
 • Díszítsünk pergővel

  A következőt fogjuk csinálni: a pergővel lehet néha úgy játszani, hogy egyik kezünket sem kell elvenni onnan, ahol éppen tart az ütemben. Ha megy a groove, pici filleket tehetünk be a következőképpen: bal kezünkkel hozzuk a groove-ot a pergőn és egy fél ütemnél picit visszaejtjük a dobtestre a dobütőt. Az egész a következőképpen fog kinézni: háromra jön a pergő és utána egy fél ütemmel visszaejtjük.
 • Díszítsünk lábcinnel

  Hogy még dinamikusabb legyen a játékunk, ahhoz úgynevezett súlyozásokat lehet alkalmazni, ami annyit jelent, hogy nem mindig ugyanott és ugyanúgy ütjük meg a dobtesteket, mint egy gép, hanem pl. a pedál lenyomásával állítani lehet a lábcin összeszorítását. Ez a következő lehetőség arra, hogy belerakjunk filleket az ütembe. Kezdjük el a négy negyedes groove-ot, jelen esetben össze van szorítva a lábcin, majd egy ütemre gyorsan engedjük ki majd zárjuk össze újra a lábcint. A lényeg, hogy amikor kísérünk, akkor felengedjük és máris visszaengedjük a lábcint. Ezzel a két megtanult fillel feelingesen át tudjuk gyúrni a megtanult ütemet.
 • Címkék:

  dob dobfelszerelés dobolás dobütő
hubrentus - 12 éve, 6 hónapja

Lehetne folytatni. Örömmel venném.

atoszrex33 - 13 éve, 4 hónapja

nagyon amatőr a fickó, semmi elmélet csak durr bele. ez igen!

KOVI79 - 13 éve, 6 hónapja

több ilyen vidi kéne még!!!
olyanokra is gondoljatok. akik már alapot tudják!!
jó vidi!!!

mikurela - 14 éve, 4 hónapja

áhh ez nemnagyon megy mindig a visszaejtésnél szúrom el

kicsitomi - 14 éve, 4 hónapja

1 es és 2 es videó simán ment de ez....ööö nemtudom de kicsit nehéz mert amikor a 2.ütést ütném a pergöre szval mikor visszakarom elyteni akkor a másik kezem valamiért automatikusan ugyanazt akarja csiálni :S...valahogyan lehetne ezt kontrolálni,valamien gyakorlattal?? vagy csak sokat kell csinálni és majd kialakul ?? remélem kapok válazt!