Keresés Kategóriák Kedvencek

Dobolás kezdőknek 6/7: a ride cin használata

Készítette: w3nd1g0
2008. február 22. 14:01:57 - 15286 megtekintés
 • Azzal is színesíthetjük a dobgroove-unkat, ha az eddigi pergőcines megoldás kicseréljük a ride (kísérő) cinre. Egy négyes kört a pergőcinen fogunk eljátszani, majd átmegyünk a ride-ra, ami feelingben teljesen más hangulatot ad.
 • Amire szükségünk lesz

  dobfelszerelés
  dobütő
 • Hogyan díszítsünk az eddig megtanult fillekkel

  Próbáljuk meg minden eddig megtanult fillt összehozni: véletlenszerű helyekre illesszük bele az eddigi filleket úgy, hogy mindig maradjon meg az "egy" a lábon, a "három" a pergőn, a négy kíséret pedig vagy a pergő-, vagy a ride cinen. Nagyon fontos, hogy az alapok mindig maradjanak a helyükön.
 • Címkék:

  dob dobfelszerelés dobolás dobütő zene mp3
jaan - 13 éve, 3 hónapja

Szervusztok!Én azt értem, hogy kezdő szintről kell elkezdeni az okítást, de már az Okító sem tudja, hogy mi a nyolcad, negyed, és tizenhatod, pedig ezzel az első óra végén már tisztába kellett volna lenni! A 7/7-es videón a tanár úr szerint Ő nyolcadokat oszt ki a tamokra! Kérdezem én, hogy akkor miket üt a pergőn és a lábdobon, valamint a lábcinen?Mert szerintem az első negyed lábdob, második pergő, harmadik lábdob,majd itt beszúr egy tizenhatodot pergőn és végül a negyedik negyed a pergőn.Ez alatt végig nyolcadokat üt a lábcinen. A számolás így: egy-et, kettőt, hár-mat, négy-et. A kiosztásnál pedig tizenhatodokat üt a jó ember! Számolása: Egyesével, kettesével, hármasával, négyesével.Valamint szerintem elég sok a félrebeszélés.Már a kiosztásnál tart, holott még a kézrendekről szó sem esett, a hangsúlyok meg fel sem merültek. Ha valaki valóban "Rock, Jazz, vagy Metal dobos" szeretne lenni, akkor ennél egy picit komolyabb oktatásban kell részt vennie.Kedvcsinálónak tökéletes, de még a tanár úrnak is bőven van mit tanulnia, hogy taníthasson. Senkit nem akartam megsérteni, csak azoknak szántam ezt a hozzászólást akik még nem szereztek elég tapasztalatot ahhoz, hogy felismerjék helyes úton indultak -e el. Jó gyakorlást!

J3ckson - 13 éve, 3 hónapja

méég vidikeeet GITÁRHOZ IS LÉÉÉÉÉCIIIIIIIIIIIIII :')

czata - 14 éve, 10 hónapja

oderynek!
Mivel itt teljesen alapdolgokról van szó, nem szükséges, hogy Jojo Mayer magyarázza el ezeket!)
Szerintem teljesen rendben van a videó, Így tovább!!! ))
odery, várjuk a te oktató videóidat szeretettel!

ZeroCool.hu - 15 éve, 3 hónapja

Ott van ám jobb fenn a feltöltés gomb. Várjuk a te tippeidet, én pl sokat tanultam ezekből!

odery - 15 éve, 3 hónapja

Suszter maradjon a kaptafánál!!! Hogy mersz ilyen tudással oktatni?Egyszerre szánalmas,és sajnos félelmetes!