Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan internetezzünk mobillal? - 3. rész: PCMCIA kártya noteszgéphez, illetve mobiltelefon USB-n összekötve

Készítette: SImon84
2008. március 7. 09:43:00 - 9534 megtekintés
 • A következőkben egy PCMCIA kártyát és egy mobiltelefont fogunk használni internetezésre. Néhány egyszerű lépésben megtanulható a kezelésük.
 • Amire szükségünk lesz

  laptop
  PCMCIA kártya
  HSGPA-s vagy 3G-s mobiltelefon
 • Hogyan internetezzünk PCMCIA kártyával

  Elsőként egy, a T-mobile-tól kapott PCMCIA kártyát vizsgálunk meg, ami egyébként a Huewei által gyártott, teljesen szokványos, E636-os kártya. A kártyába helyezzük bele a SIM kártyánkat, majd dugjuk be a laptop oldalára, és fel is villan egy zöld fény, és rögtön elindul az automatikus telepítés, aminek segítségével tudunk internetezni. Egy dologra kell figyelnünk, a kártya kilóg a laptop oldalából, próbáljuk meg nem letörni. A kiszedése roppant egyszerű, csupán ki kell húznunk a laptopból.
 • Hogyan internetezzünk mobiltelefonnal

  Végül egy Pannonos Nokia N81-es mobiltelefont nézünk meg. Először telepítsünk számítógépünkre a PC Suite legújabb verzióját, amit a Nokia honlapjáról tölthetünk le, vagy a telefonhoz kapott cd-n is rajta van. Az alapcsomagban található USB kábel segítségével csatlakoztassuk a laptophoz. Amennyiben a kábel zavar, használjunk Bluetooth-t, így is használhatjuk modemként a telefonunkat.
 • Címkék:

  internet mobiltelefon pcmcia nokia
Donatus - 9 éve, 8 hónapja

nekem Option Globetrotter 3G kártyám van, ahhoz külön volt CD, azon volt a driver, meg a kártyában volt WiFi kliens is.

ha3oemisi - 12 éve, 5 hónapja

hát .. talán egy több lett volna ..hip hop ..kicsit bonyolultabb ez