Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan internetezzünk mobillal? - 2. rész: mobil USB modemmel

Készítette: SImon84
2008. március 6. 15:52:49 - 15368 megtekintés
 • Jelenleg a Vodafone-tól kapott Huawei modemet fogjuk kipróbálni, aminek az érdekessége, hogy két darab USB kábele van, és mind a két kábelt bele kell helyezni a laptop oldalába, hogy megfelelő áramellátást kapjon a modem.
 • Amire szükségünk lesz

  laptop vagy asztali pc
  USB modem
 • Hogyan internetezzünk USB modemmel

  Amint rácsatlakoztattuk a modemet a laptopra, felizzott a modem piros színe. Hamarosan laptop kijelzőjén megjelenik a Vodafone egyszerű és felhasználóbarát szoftvere. A másik két telefontársaság esetében is ugyanilyen barátságos szoftverekkel kell dolgoznunk.
  A Vodafone Mobile Connect Lite programot láthatjuk, szerencsére minden funkció egyértelmű, és tud magyarul az alkalmazás. Jelenleg a Főablak nézetben vagyunk, ahol a megfelelő hálózathoz tudunk csatlakozni. A képernyőn láthatjuk a hálózat nevét, a jel erősségét és a Csatlakozás gombot, amit ha megnyomunk, pár másodperc múlva felkapcsolódunk az adott hálózatra. Innentől kezdve nyomon tudjuk követni a le- és feltöltési sebességet, illetve a fel- és letöltött adatokat összesítve. Ez akkor érdekes, ha havi előfizetéssel rendelkezünk és mondjuk csak 50 MB a limitünk, ennek elérése után igen kemény díjakat kell fizetnünk, hogy továbbra is tudjuk fizetni a szolgáltatást, tehát érdemes figyelni a számlálókat.
 • Címkék:

  mobiltelefon telefon internet usb modem
VodafoneHU - 12 éve, 6 hónapja

Na ez úgy van, hogy ha eléred a limitet, akkor nem kell a havidíjon felül "büntetést" fizetni, hanem lehúzzuk az elérési sebességet 24 kilobitre.
Egyébként a két USB kábel azért van, hogyha a "fő" kábelen, (tehát amelyikből kettő vezeték jön ki) nem jön elég áram (500mAh,, 5V) akkor csatlakoztasd a másikat is, és akkor jó lesz.

Donatus - 12 éve, 6 hónapja

Ha jól tudom mostmár úgy van, hogy a kapcsolat sebességét korlátozzák, és nem kell fizetni plussz díjat... nem tudom...

ismeretlen - 15 éve, 7 hónapja

nem egyszerűbb csak telóval Bluetooth vagy infrán keresztül
persze modemes telóval