Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan gyorsíthatjuk meg a linkek beírását Firefoxban?

Készítette: ZeroCool.hu
2007. november 6. 20:21:22 - 8963 megtekintés
 • Firefoxban remekül elpötyöghetünk, ha mondjuk weboldal címeket akarunk beírni. Mondjuk beírjuk, hogy www.computerworld. com, nyomunk egy ENTER-t, és természetesen megkapjuk a weboldalt. Ugye a http://-t el lehet hagyni, de még ennél is vannak sokkal jobb trükkök, hogy még gyorsabban be tudjuk írni az adott címet.
 • Amikre szükségünk lesz

  Firefox
  Számítógép
 • Ismerkedés az Auto-Complete-tal

  A Firefoxban ugyanis van egy úgynevezett auto-complete funkció, mely lehetővé teszi, hogy a domain címeknek csak egy részét írjuk be a linksorba. A példa kedvéért, újfent kipróbáljuk a computerworld szócskát, és, ha lenyomjuk a CTRL+ENTER billentyűkombinációt, akkor a Firefox kiegészíti az elejét és a végét a linkünknek. Ezt nem onnan tudja, hogy már korábban megnyitottuk ezt az oldal, hanem a CTRL+ENTER egy bármilyen beírt szó után odaírja a www és a .com végződéseket.
 • További lehetőségek

  Ha mondjuk adott esetben a www.asp.net oldalt, vagyis egy .net végződésű oldal szeretnénk gyorsabban behozni, erre is van lehetőség. Mégpedig úgy, hogy beírjuk a domain címnek a közepét, majd megnyomjuk a SHIFT+ENTER kombinációt. Ez ismét kiegészítette a linkünket: elé beírta a http://www.-tot, a végére pedig a .net-tet. Még egy lehetőségünk van: ha egy .org végződésű weboldalt szeretnénk behozni, ebben az esetben a CTRL+SHIFT+ENTER billentyűkombinációt kell megnyomnunk, és máris kiegészítette a Firefox ezt a linket is.
 • Címkék:

  firefox konfigurálás számítástechnika böngésző internet böngészés szörfözés
marotirobi - 13 éve, 11 hónapja

nekem nem mukszik

petikee1 - 15 éve, 2 hónapja

Hmmm.. kipróbáltam asd-vel és nézzétek meg mit kaptam
American School Directory

csabosz - 16 éve, 2 hónapja

Megtaláltam, hogy mit kell állítani a configban a CTRL+ENTER=.hu-hoz.
A címsorba írjuk be, hogy about:config és a browser.fixup.alternate.suffix paraméter értékét állítsuk át .hu -ra és akkor Ctrl+Enter hatására már ki fog egészülni.
A SHIFT+ENTER=.hu-hoz meg érdemes letölteni ezt a kiegészítőt:
URL Suffix

csabosz - 16 éve, 2 hónapja

Egy ideje keresem azt a FF kiegészítőt, ami lehetővé tenné, hogy a SHIFT+ENTER hatására ne a .net legyen, hanem a .hu. Nagyon örülnék, ha valaki tudna ebben segíteni. Esetleg a config-ban kellene valamit állítani?