Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan csalogassunk elő titkos információt Nokia telefonunkból?

Készítette: SImon84
2008. március 2. 16:26:37 - 38063 megtekintés
 • Ebben a tippben két gyors kódot ismerhetünk meg, amit a Nokia mobiltelefonoknál tudunk alkalmazni. Ezekkel olyan információkat érhetünk el, amit egyébként máshonnan nem tudnánk megnézni.
 • Amire szükségünk lesz

  Nokia mobiltelefon
 • A telefon rendszerinformációi

  Az egyik szervízinformációt alaphelyzetben a *#0000# (csillag, kettőskereszt, nulla, nulla, nulla, nulla, kettőszkereszt) kombinációval tudjuk elérni, aminek hatására megjelenik egy négy soros üzenet. Az üzenet a következő információkat tartalmazza: az első sorban a Symbian operációs rendszernek, vagy bármilyen Nokia operációs rendszernek a verziószáma látható, amit azért érdemes figyelni, mert ha frissítés érkezik telefonra, ebből a számból fogjuk megtudni, hogy a mi szoftverünk mennyire friss. Érdemes gyakran frissíteni, mert akkor hibáktól mentesen tudjuk használni a telefonunkat. A második sor a telefon gyártási idejét mutatja, jelen esetben egy 2007.09.27-én gyártott készüléket vizsgálunk. Végül pedig a Nokia N81-nek a munkahelyi száma, azonosítója, illetve a telefon típusa látható.
 • A telefon szériaszáma

  A másik kód abban az esetben érdekes, ha el szeretnénk adni a telefonunkat és igazolni akarjuk, hogy eredeti a készülékünk. Üssük be a kezdőképernyőn a *#06# (csillag, kettőskereszt, nulla, hat, kettőskereszt) kombinációt, amivel a telefon IMEI (széria) számát kapjuk meg, ami igazolja a telefon eredetiségét. Fontos, hogy minden telefonnál más ez a kód.
 • Címkék:

  nokia mobiltelefon információ telefon
GeorginaBojana - 10 éve, 5 hónapja

Nagyon értékes információk! Megköszönöm, mind a saját és a többiek nevében is!
Többről még soha nem is hallottam, pedig nagyon régen ehhez a márkához ragaszkodom, mert tiszta, érthető, gyors és elnyűhetetlen.
Nekem nincsenek szükségem különböző praktikákra, egyetlen vágyam van, hogy fotót fel tudjak tenni az internetes fórumomra. De nincs vezetékem, van viszont Bluutom. Majd ezt is megnézem, Te mit tanácsolsz ez ügyben?
Köszönettel a munkádat! Minden, de minden jót kívánok, mint új - de érdeklődő - tagotok az oldalon!

VodafoneHU - 12 éve, 6 hónapja

Bluetooth MAC cím Nokián (de lehet hogy máson is): *#2820#

Carbomedia - 13 éve, 2 hónapja

MAC cím jó kérdés... legegyszerűbb ha csatlakozni próbálsz egy ruterra amit tudsz kezelni és admin felületen kiírja, legalábbis én így lőttem be (TP-Link volt a ruter D-link az nem ilyen tudom)

hunzeek - 13 éve, 5 hónapja

Sziasztok! A MAC címet hogyan lehet előcsalni! Köszi.

kriszticicu - 13 éve, 8 hónapja

Nekem a 2. kód sikerült samsung telefonon is !