Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan szerkeszthetjük a Firefoxban az előzmények listánkat?

Készítette: ZeroCool.hu
2007. november 6. 20:31:22 - 17067 megtekintés
 • A Firefoxban, bármilyen weboldalt is írunk be a, ez a bizonyos link eltárolódik benne. Ezt, a linksor jobb oldalán található lefele mutató nyílra kattintva tekinthetjük meg, ahol egy szép nagy lista van. Ez persze idővel kellően lassítani is tudja a gépünket, és ezzel együtt a Firefoxot, illetve az internetezést is. Van egy trükk, amivel elő lehet csalni a teljes előzmények listát, így akár könnyedén törölhetünk is belőle.
 • Amikre szükségünk lesz

  Firefox
  Számítógép
 • Hozzuk elő a rejtett konfigurációt

  Csupán annyi a teendőnk, hogy a linksorból adott esetben kitöröljük, ami éppen benne van, majd begépeljük a következő sort: chrome://browser/content/history/history-panel.xul. Egy ENTER-t ütve megkapjuk a szép kis listánkat, ami, ha friss Firefoxunk van, még eléggé aprócska lesz. Adott esetben csak mai, tegnapi, vagy legalábbis igen közeli múltból vett találatokat fogunk felfedezni benne. Ez a lista szépen növekszik, lesz majd sokkal több napra viszamenü listánk is, sőt, lesz olyan is, hogy "még korábbi" találatok.
 • Könnyedén törölhetünk

  Ha egy ilyen listát megnyitunk, szépen megjelenik az egész előzmények lista, amiből gyorsan keres a Firefox, ha elkezdünk valamit begépelni a linksorba. Ha éppen rajta vagyunk bármelyik nyitott listán, akkor a billentyűzeten lévő lefelé illetve felfelé nyilakat nyomogatva lépegethetünk ebben a listában. A DEL gombot megnyomva bármikor törölhetünk ebből a listából. Miért is jó ez nekünk? Lényegében azért, mert a böngészőben tovább javíthatjuk a gyorskeresés sebességét, pont azért, mert ebbe a listába tényleg minden automatikusan belekerül: minden link és oldal, ahova valaha eljutottunk.
 • Akár még egyszerűbben is dolgozhatunk

  Még egy érdekes kis trükk: ha a linksor végén található lefelé mutató nyilacskára kattintunk, ott is lejön az előzmények listánk. Ebbe a listába is belekerülhetünk a nyilak használatával, és itt szintén törölhetünk a listából a DEL gomb megnyomásával. Vagyis nem muszáj a korábban ismertetett, elsőre talán kicsit bonyolultabbnak tűnő linket beírni. Ha viszont egyszer már beírtuk, és meg is tekintettük ezt a bizonyos oldalt, az aktuális fület megragadva feldobhatjuk a könyjelzőink közé. Ezután, ha bármikor új Firefoxot nyitunk, vagy bármerre is böngésszünk, erre a gombra kattintva azonnal előjön az előzmények oldalunk - amit ezután újfent szabadon szerkeszthetünk.
 • Címkék:

  firefox konfigurálás számítástechnika böngésző internet böngészés szörfözés
pmv.agnes - 11 éve, 7 hónapja

Köszönöm! Kezdő felhasználó vagyok, kipróbálom !

Daneesz - 14 éve, 3 hónapja

Király vagy zerocool!Te am ilyen firefox mester vagy?

ZeroCool.hu - 15 éve, 5 hónapja

Nem egészen értem a problémát. Nem azt mondtam, hogy csak így lehet szerkeszteni. Ez egy módja. Ha esetleg nem lenne biztos benne, nyugodtan nézze meg mégegyszer a videót

Erniefromh - 15 éve, 5 hónapja

Ezt a videót megspórolhatta volna ha csak annyit ír hogy az előzmények szerkesztése/törlése az előzmények menü megnyitásával (CTRL-H -val ki-be kapcsolható) végezhető.

Ha esetleg valamiben nem lenne biztos, nyugodtan olvasson utána.
A Mozilla Firefox használata

laca008 - 15 éve, 10 hónapja

Na akkor viszont csak leírom amit akartam Minek ezt a marhaságot beírni?????? Ezt te sem így csinálod Frappáns csak hülyeség!! Ctrl+H Bal oldanol megnyitja a history fület ... egér jobb klikk törlés. Ezt mindenki így csinálja!
(Biztos vagyok benne, hogy te is.)

Üdv.
>>LACA