Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan nézzük meg mobiltelefonunkon Gmail postafiókunkat?

Készítette: SImon84
2008. március 7. 11:48:46 - 10684 megtekintés
 • Ezúttal a Gmail postafiókunkat nézzük meg mobilunkon, amihez egy Nokia E90 kommunikátort használunk.
 • Amire szükségünk lesz

  mobiltelefon
  Gmail postafiók
 • Csatlakozzunk mobilunkkal a Gmailre

  Menjünk fel az internetre a telefonunkkal, ha valakinek esetleg Yahoo-s vagy Hotmailes fiókja van, nagyjából ugyanezeket a megoldásokat kell alkalmaznia. Hívjuk be a www.gmail.com oldalt, a bejelentkező képernyőn már látható, hogy nem úgy néz ki az oldal, ahogy azt számítógépen megszokhattuk. A Gmail érzékeli, hogy mobillal próbáljuk elérni a szolgáltatást és okosan már a telefonunk kijelzőjéhez mérten alakítja az oldalt. A megszokott módon jelentkezzünk be a felhasználói nevünkkel, pipáljuk ki, hogy emlékezzen ránk az oldal, de a Nokia telefonok képesek elmenteni ezeket az információkat.
 • A kezelőfelület

  Bár jelen esetben egy széles kijelzőn láthatjuk az információkat, ez a felület egy normál mobilon is jól mutat. Jól látható, hogy mindent a funkcionalitásnak rendeltek alá, rendkívül egyszerű a kezelőfelület. Alapesetben a bejövő leveleinket láthatjuk, jól megkülönböztetve a már elolvasott és még el nem olvasott leveleket. Nagyjából ugyanazokat a funkciókat tudjuk elérni, mint a PC-s verzió esetén. Amennyiben ez a mobilra szabott verzió nem tetszik, az oldal alján megtekinthetjük az alap html verziót.
 • Amit láthatunk, és amit megtehetünk

  Ez az egyszerű kezelőfelület pont arra jó, ha mondjuk van szabad öt percünk, elolvassuk a friss leveleinket, akár meg is válaszolhatjuk őket. Jelen esetben egy kosárcsapat levelezését lehet megnézni, mely megoldás ismerős lehet a PC-ről, megnézhetjük minden egyes levélíró emailjét. Egy levél részletes megtekintésénél láthatjuk, hogy kitől kaptuk, kinek küldte, mikor történt, és persze a levél tartalmát is megnézhetjük. Továbbá ugyanazokat az egyszerű funkciókat tudjuk elérni, mint a PC-s verzió esetében: továbbíthatjuk, válaszolhatunk és minden általános, emaillel kapcsolatos teendőt elvégezhetünk.
 • Címkék:

  gmail mobiltelefon internet e-mail nokia
k3l3m3n_BAN - 11 éve, 2 hónapja

Az publikus, hogy ez a 3 perces bemutató mennyibe fáj? Mert 70 Ft-os percdíjjal nem buli.

gregus021 - 11 éve, 10 hónapja

A 6234-esemmel rendesen megy.Jó a tipp 5-ös