Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan állítsuk be Nokia mobiltelefonunkat e-mailezésre? - 1. rész: alapbeállítások

Készítette: SImon84
2008. március 5. 10:40:11 - 6294 megtekintés
 • A Nokia nagyjából minden egyes készülékével ugyanúgy kell beállítani az e-mailezést, amit a következőkben fogunk megtanulni.
 • Amire szükségünk lesz

  Nokia mobiltelefon
 • Új e-mail fiók létrehozása

  Elsőként válasszuk ki az üzenetek menüpontot, ahol a szokásos mappákat láthatjuk, amit SMS-re vagy MMS-re használunk. Válasszuk az Opciók, Beállítások menüpontot, majd az E-mailt. A példánkban már van egy előre beállított postafiók, de hozzunk létre egy újat. Válasszuk az Opciók, majd az Új postafiók menüpontot.
 • Első lépések

  A kezdő képernyőn egy varázslót láthatunk, amit el kell indítani. Ha van IMAP4, az nem biztos, hogy működni fog, ezért inkább a POP3-at válasszuk ki. Amint ez megvan, adjuk meg az e-email címünket és nyomjuk meg a tovább gombot. A bejövő e-mail szolgáltató a T-online esetében a mail.t-online.hu, valamint az egyszerűség kedvéért példánkban ismét ugyanez lesz.
 • A csatlakozás típusa

  A telefon megkérdezi, hogy milyen adatkommunikációs megoldást használjunk az e-mailek letöltéséhez, példánkban láthatóak a korábban megadott Wi-Fi hálózatok, illetve megadhatunk új csatlakozást. Érdemes a mindig rákérdez opciót választani. Ebben az esetben majd a lehető legköltségkímélőbb megoldást használhatjuk.
 • A postafiók neve

  Próbáljunk meg lehetőleg olyan nevet választani, amelyről később is tudni fogjuk, hogy melyik postafiókot használjuk, jelen esetben meghagyjuk ezt t-online-nak. Az alapértelmezett postafiókot állítsuk át erre a fiókra. Ha csak egy fiókunk van, értelemszerűen ez lesz az alapértelmezett.
 • További beállítások

  Érdemes utólag is pár beállítást megcsinálni, a bejövő és kimenő e-mailek kapcsán, ahol megadhatjuk a felhasználónevünket. A többit hagyjuk alapértelmezésben, a felhasználói nevünk és a jelszavunk a legfontosabb. A kimenő e-maileknél ismételjük meg ugyanezt.
 • Címkék:

  mobiltelefon telefon e-mail nokia

  Még nincsenek hozzászólások. Legyél Te az első!