Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan internetezzünk mobillal? - 1. rész: lehetőségek

Készítette: SImon84
2008. március 4. 15:37:11 - 21667 megtekintés
 • Ezúttal a mobil internettel fogunk foglalkozni. Magyarországon kb. 4-5 éve van lehetőségünk mobillal internetezni, GPRS, Edge, HSCSD, HSDPA, mely utóbbival itthon akár 7,2 mbites sebességet is elérhetünk mindhárom szolgáltató budapesti hálózatán, illetve a T-mobile és a Pannon esetében számos vidéki városban is.
 • Amire szükségünk lesz

  laptop vagy asztali pc
  PCMCIA kártya
  USB modem
  HSDPA-s vagy 3G-s mobiltelefon
 • Internetezzünk PCMCIA kártyával

  Három eszközt és egy laptopot hívtunk most segítségül, mely három eszköz mind különböző megoldást rejt. Az első eszköz egy T-mobile-os PCMCIA kártya, ezt laptopokba, notebookokba tudjuk belehelyezni. A hátuljába egyszerűen berakjuk a SIM kártyát, berakjuk a megfelelő slotba a laptopon és önmagát feltelepíti egy plug ’n play szoftver, amit elindítunk és máris tudjuk használni. Külső antennát is rakhatunk hozzá, de a tesztek során a vételi jel erőssége kielégítő volt.
 • Internetezzünk USB modemmel

  Következő eszközünk egy manapság trendinek mondható, az Apple termékek vonalába illeszkedő modem, amit a Huawei gyártott. USB-n keresztül csatlakozik a laptopunkba, de asztali PC-re is rá tudjuk rakni. Jelen esetben ez egy Vodanfone-os megoldás, a SIM kártyát az oldalába kell berakni. Amennyiben talál hálózatot és életre kel, a modem oldala pirosan fog világítani.
 • Internetezzünk mobiltelefonnal

  A harmadik eszköz, amire senki sem gondolt talán, hogy minden 3G-s vagy HSDPA-s telefon modemként is szolgál. Ebben az esetben egy Pannonos kártyával felszerelt Nokia N81-et használunk, ami képes az előbb említett 3G-re és HSDPA-ra is. Mindössze annyi a feladatunk, hogy össze kell kapcsolni a laptoppal vagy az otthoni számítógépünkkel. Ezt megtehetjük USB kábelen keresztül vagy Bluetooth segítségével.
 • Címkék:

  internet mobiltelefon telefon
windowsXD - 13 éve, 1 hónapja

Jó a videó, de a laptop csak dísznek van kirakva?

ZeroCool.hu - 15 éve, 7 hónapja

Hát igen, a hírek szerint többmilliós lett... de azért tényleg... szóval ezt is ésszel kell használni és akkor tök jó

FREEstyle - 15 éve, 7 hónapja

Az igen! 3G-vel is elég nagy sebességet lehet elérni... gondolom ki is használta. Ilyenkor milliós számlák jönnek ki.

ZeroCool.hu - 15 éve, 7 hónapja

Huhh, nem rossz Ennél volt viccesebb is. Aki torrentezett külföldön 3Gvel. Na az keményen fizetett

FREEstyle - 15 éve, 7 hónapja

Egyszer a telefonomat modemnek használtam(k810)...Feltöltőkártyás vagyok, a legolcsóbb percdíjakkal. Felmentem google-ra, msn-re, +a vírusirtó elkezdte magát frissíteni, ez került 1000forintomba