Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan cseréljünk autó kereket?

Készítette: VideoSmart.hu
2007. szeptember 24. 04:00:00 - 26985 megtekintés
 • Hölgyeknek elegendő, ha az út mentén hüvelykujjukat a magasba tartva kérnek segítséget - uraknak azonban elengedhetetlen, hogy ilyenkor ne csak a közelben legyenek, de tudjanak is kereket cserélni!
 • Amikre szükségünk lesz

  1 db emelő
  1 db kerékkulcs
  1 db pótkerék
  1 pár kesztyű
 • Előkészületek

  Parkoljuk lehetőleg vízszintes helyzetbe az autót, tegyük egyes sebességfokozatba (automata autóknál Parkoló állásba) a sebességváltót és húzzuk be a kéziféket. Ha az út szélén vagyunk kénytelenek kereket cserélni, figyeljünk arra, hogy mindvégig biztonságban legyünk - vegyünk fel fényvisszaverő mellényt!
 • Csavarlazítás

  Használjunk kesztyűt, ami nemcsak a piszok, de a karcolások, sérülések ellen is védi kezünket. Ha szükséges, vegyük le a dísztárcsát, majd a kerékkulccsal az órajárással ellentétesen lazítsuk meg egy kicsit az összes kerék csavarját - mindig a szemben lévő csavar legyen a következő! Az anyákat még ne távolítsuk el!
 • Emelés

  Keressük meg az emelőt, és tegyük az alátámasztási pont alá - ha nem tudjuk, hogy hová, fussuk át a jármű kézikönyvét! Ügyeljünk, hogy az emelő talpa szilárd talajra kerüljön. Szép lassan kezdjük el emelni a kocsit addig, amíg a kerék néhány centiméterre eltávolodik a földtől.
 • Kerék levétele

  Kézzel vagy a kerékkulccsal tekerjük le teljesen a csavarokat. Egy erős mozdulattal vegyük le a kereket - ha nem sikerülne, a gumi peremét megütögetve meglazíthatjuk. A levett abroncsot tegyük biztonságos helyre, nehogy elguruljon és balesetet okozzon.
 • Új kerék

  Helyezzük fel a pótkereket, és tekerjük vissza a csavarokat. Húzzuk meg őket a kerékkulccsal, de most még ne erősen - átlósan haladjunk! Óvatosan engedjük le a kocsit, majd szintén csillag alakzatban húzzuk meg jól a csavarokat! Szálljunk vissza a kocsiba, menjünk vele óvatosan 2-3 kilométert, majd húzzuk meg megint egy kicsit a csavarokat. A pótkerékkel fokozottan lassan hajtsunk, és első dolgunk legyen felkeresni egy gumijavítót!
 • Címkék:

  autó kerék csere kerékcsere
gumidaru61 - 11 éve, 6 hónapja

Egy kis erős fa (rétegelt lemez) deszkát nem árt a kocsiban tartani, az emelő alá téve jól jöhet.

gumidaru61 - 11 éve, 6 hónapja

A gumis évek óta a lemez-és alufelnit is ugyanazzal a csavarral szereli. Óvatosan a tanácsokkal! Ha más csavar kell, úgyis jelzi.

szf - 11 éve, 9 hónapja

"Egy erős mozdulattal vegyük le a kereket - ha nem sikerülne, a gumi peremét megütögetve meglazíthatjuk. " Ez nekem nem sikerült, a kereket nem tudom levenni.Laza csavarokkal próbáltam menni néhány métert, hátha megmozdul a felni. Nem sikerült. A gumi peremét nagy kalapáccsal/samuval/ próbáltam leszedni, meg lazitani.Volt már néhány autóm, de ilyennel még nem találkoztam.

klose1118 - 13 éve, 10 hónapja

Szerintem is Ő.... hasonlít is meg neki is ilyen autója van

DjCsabi - 13 éve, 10 hónapja

viszont ez igy nem egészen helyes, ahogy irtad, mivel nem marad lapos amint felemelkedik.