Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan tudjuk meg a GPS koordinátákat a Google Maps-ből?

Készítette: ZeroCool.hu
2007. november 6. 22:50:13 - 111952 megtekintés
 • A Google minden szolgáltatása nagyon gyorsan fejlődik. Ezt elmondhatjuk a Google Mapsről is, amivel ugye egyre több országot és várost tudunk megnézni utca szinten, akár műholdas képek formájában is.
 • Amikre szükségünk lesz

  Böngésző
  Számítógép
  Google Maps
 • Minden címet megtalálhatunk

  Ha beírunk a keresőmezőbe mondjuk egy városnevet, a program azonnal kidobja a találatot. Ehhez a ponthoz természetesen tartozik egy GPS koordináta, avagy egy hosszúsági és egy szélességi érték. Ezt egy kicsit nehézkes kinyerni az oldalból, de végülis megoldható.
 • Miért kellhet nekünk egy GPS koordináta?

  Tegyük fel, hogy még otthon vagyunk, és rákerestünk egy konkrét címre. A GPS készülékünk, amely nem Google Maps kompatíbilis az autónkban van, de mégis oda szeretnénk találni erre a címre még akkoris, ha mondjuk ez a bizonyos pont nincs benne a mi térkép szoftverünkben. Vagy mondjuk szeretnénk használni a manapság már egyre népszerűbb Google Maps API-t, aminek szintén ezeket a bizonyos számadatokat kell megadni. A probléma csupán az, hogy a GPS koordináták nem kellennek meg egyértelműen a képen.
 • Rátalálhatunk magunk a koordinátákra

  Mindjárt két lehetőségünk is van. Előszöris figyeljük meg, hogyha beírunk egy bármilyen címet a keresőmezőbe, a találati oldalon, a kis zöld nyilcska - ami a keresett címet mutatja - pontosan a térkép közepén lesz. Ez csak azért fontos, mert egy javascipt paranccsal lekérhetjük az aktuális térképnek a pontos koordinátáját. Annyit kell tennünk, hogy a legfelső linksorba beírjuk azt, hogy: javascript:void(prompt('',gApplication.getMap().getCenter())); - fontos, hogy figyeljünk a kis és nagybetűkre is! Az ENTER megnyomása után a képen megjelenik egy ablak, amiben benne lesznek a hosszúsági és szélességi fokok.
 • Linkbe rejtett tudás

  A GPS koordinátákat úgy is megkaphatjuk, ha az aktuális térkép fölött található "Link to this page" linkre jobb klikkel kattintnunk, majd a Copy Location-re kattintva a vágólapra helyezhetjük ezt. Másoljuk be mondjuk a felső linksorba, és keressük ki azt a részt, hogy geocode. E körül megtalálhatjuk ugyanezt a bizonyos GPS koordinátát, melyet minden térképszoftver már tökéletesen fel fog dolgozni.
 • Címkék:

  google gps google maps koordináta autó közlekedés
regmaster - 13 éve, 7 hónapja

nagyítsd ki a videót, és már látni is fogod!

akoska99 - 13 éve, 9 hónapja

Sziasztok!

Valaki leírná, hogy mit is kell beírni? Nem értettem tisztán a videón.

Köszike!

ZeroCool.hu - 13 éve, 10 hónapja

Nyilván nem az a lényeg, hogyan nem működik, hanem,hogy a videón látottak működnek

gmagich - 13 éve, 10 hónapja

A dolog ott el is vérzik, hogy ha valakinek van beállítva egy alapértelmezett cím, akkor hiába ír be egy teljesen más várost, a filmen látottak alapján kinyert koordináták az alapértelmezett címé, szóval baromira nem jutunk egyről a kettőre...

ZeroCool.hu - 15 éve, 6 hónapja

Köszi szépen Bár néha nem akar működni, de olyankor újratöltöm az oldalt és jó