Keresés Kategóriák Kedvencek

Éles balkanyarban ellenkormányzás havon

Készítette: vezetestechnika
2008. január 10. 21:52:00 - 16071 megtekintés
 • Célunk, hogy az autóval egy balos-jobbos-balos kanyar kombinációban végighaladjunk úgy - a tempót a vezetőre bízom (65 km/h) -, hogy az alul- és túlkormányzottság helyzetéből visszahozni stabil futóhelyzetbe a kocsit.
 • Amikre szükségünk lesz

  Autó
  Hatalmas, hóval borított sima terület
 • Tolja az orrát, indítja a fenekét

  A bekormányzást akkor kezdi, amikor velem egy vonalba került az autó - tehát most! Az előző kör keréknyomait fix pontnak véve remekül megfigyelhető, hogy először tolta az orrát, majd finoman elindítja a fenekét. Rákormányoz, korrigál, a jobbra kanyarban ugyanezt megcsinálja (már alacsonyabb tempónál).
 • Jobbra-balra megmozdítjuk az autót

  Az egyenesben nyugalmi helyzetből újra kigyorsítva jobbra-balra megmozdítja az autót, és az átváltás pillanatát megérezve ellenkormányozni, amikor az alulkormányzottból (tolja az orrát) túlkormányzottá válik (elindul a feneke) a kocsi.
 • Címkék:

  autó kocsi tél vezetés csúszás jég vezetéstechnika kanyar
ZoltanTaborosi - 14 éve, 3 hónapja

Az autót vissza lehet hozni 1enesben alulkormányzel túlkormányzűs de 1 másik videóban volt a lényeg: ösvényeken haladunk.
ha balra villamos jobbra patka szemben meg 1 örült akkor bizony abból csatt lesz. és esélyed sincs.
csak ha jó előre figyelsz

www.szem.tv - 14 éve, 9 hónapja

Jó a szöveg, de jó lenne osztott kép, hogy lássuk kivülről is. Ha ez nem megy, ugyanezt külön kívülről. Az eredetit egyébként bőven le lehet rövídíteni.

Fullchaos - 15 éve, 3 hónapja

Egyetértek. Csak az a baj, hogy senki nem próbálja ki, hogy milyen érzés hóban kicsit feszegetni a határokat. Ezáltal sose fogja megtudni, mi történik, amikor tényleg átlépi a határt... és akkor már késő...

otto8509 - 15 éve, 6 hónapja

Én nemértem mit vannak kiakadva a hoval. Az nem vészes. A jég a szörnyü ott nincs kormányzás tapadás stb arra megyünk amerre az ut lejt. Mint én reggel 10km/h val kanyarban neki a szalagkorlátnak. az indexlámpa bánta. Ilyenkor jégen csak korcsolyával szabad közlekedni.

TRUCKMAN - 16 éve, 5 hónapja

...köcce a választ! Örülök, hogy ilyenen részt vettél! Elkell az úton olykor olykor. Legyen lövése a tagnak a dolgokról, mikor kilinccsel előre megy! Balesetmentes közlekedést!