Keresés Kategóriák Kedvencek

Tanuljunk dobolni! Ritmusgyakorlatok

Készítette: Korompay
2011. március 2. 22:46:17 - 7745 megtekintés
 • Részlet a ALAPISMERETEK NEM CSAK KEZDŐKNEK című doboktató-dvd-ről. http://www.korompayzsolt.hu -több mint 240 perc videóanyag -a dobfelszerelés, és összeállítása -ritmikai gyakorlatok -kéztechnikai gyakorlatok -lábtechnikai és kéz-láb koordinációs gyakorlatok -rock-funk kíséretek nyolcadokkal és tizenhatodokkal -rock-funk fillek nyolcadokkal és tizenhatodokkal -rock-blues kíséretek triolákkal -rock-blues fillek triolákkal -swing, rock n roll és jazz kíséretek -jazzkíséretek seprűvel -latin-amerikai ritmusok alapfokon -példák zenével -654 db kottapélda 22 oldalon, PDF formátumban, extrákkal.
 • Amire szükségünk van

  dobfelszerelés
 • Ritmusgyakorlatok

  A negyedértékű szünet.
  Ha egy szünetjelet látunk, csak számolunk, de nem ütünk. Ha váltott kézzel játszunk, a szünetjel láttán a soron következő kéz kimarad.

  Megtehetjük, hogy egy ütemen belül több ritmusképletet használunk, pl. nyolcadokat és negyedeket. Ha a nyolcadokat váltott kézzel játsszuk, akkor a jobb kéz szólal meg az első nyolcadokon, vagyis a negyedeken. Ha nyolcadokat és negyedeket tartalmazó ütemeket szeretnénk játszani, a legegyszerűbb dolgunk, ha amikor negyedeket kell játszanunk, a bal kezünkkel nem ütünk.

  A nyolcadokat és a negyed szüneteket is kombinálhatjuk egymással.
  A nyolcad értékű szünetet akkor használjuk, ha két nyolcad közül az elsőt hagyjuk ki.

  Kombinálhatjuk egymással egy ütemen belül a tizenhatodokat és a negyedeket is. A negyedek nem mások, mint az első tizenhatodok.
  A tizenhatodokat és a nyolcadokat is kombinálhatjuk egymással. A nyolcadok a tizenhatodok első, és harmadik hangjai.

  A tizenhatodokat és a negyed értékű szünetet is kombinálhatjuk. Egy negyed, négy tizenhatod. Amikor negyed értékű szünettel találkozunk, számoljunk négy szótagot, de ne üssünk.
  Olyan ütemeket is előállíthatunk, ahol a tizenhatodokat és a második nyolcadokat kombináljuk. A második nyolcadon megszólaló hang nem más, mint a harmadik tizenhatod.

  Olyan ütemekkel is találkozhatunk, amelyekben triolák és negyedek találhatók. Ebben az esetben a negyedek a triolák első hangjai.
  Kombinálhatjuk a triolákat és a negyed értékű szünetet is. Számoljunk egy triolát, de nem ütjük meg.
 • Címkék:

  dob oktatás tanítás doboktatás tanulás doboktató dvd dobolás

  Még nincsenek hozzászólások. Legyél Te az első!