Keresés Kategóriák Kedvencek

Tanuljunk dobolni! Alapkíséretek 1.

Készítette: Korompay
2011. március 5. 20:44:35 - 5312 megtekintés
 • Részlet a ALAPISMERETEK NEM CSAK KEZDŐKNEK című doboktató-dvd-ről. http://www.korompayzsolt.hu -több mint 240 perc videóanyag -a dobfelszerelés, és összeállítása -ritmikai gyakorlatok -kéztechnikai gyakorlatok -lábtechnikai és kéz-láb koordinációs gyakorlatok -rock-funk kíséretek nyolcadokkal és tizenhatodokkal -rock-funk fillek nyolcadokkal és tizenhatodokkal -rock-blues kíséretek triolákkal -rock-blues fillek triolákkal -swing, rock n roll és jazz kíséretek -jazzkíséretek seprűvel -latin-amerikai ritmusok alapfokon -példák zenével -654 db kottapélda 22 oldalon, PDF formátumban, extrákkal.
 • Amire szükségünk van

  dobfelszerelés
 • Alapkíséretek 1.

  A mostani részben napjaink pop, rock, blues ritmusaival foglalkozunk.

  A legegyszerűbb ritmus negyedekre épül.
  Az előző gyakorlat részleteiből áll össze a kíséret. Negyedeket játszunk a lábcinnel, az első ritmusban a lábdob és a pergő felváltva játszik a jobb kezünkkel együtt. A másodikban a pergővel együtt megszólaltatjuk a lábdobot is.

  A nyolcadokra épülő ritmus.
  Nyolcadokat játszunk a jobb kezünkkel és az első nyolcadokon a lábdob és a pergő felváltva szólal meg, majd a pergővel együtt megszólaltatjuk a lábdobot is.

  A triolákra épülő ritmus.
  Triolákat játszunk a jobb kezünkkel, a triolák első hangjain felváltva szólal meg a lábdob és a pergő, majd a pergődobbal együtt megszólaltatjuk a lábdobot is.

  A tizenhatodokra épülő ritmus.
  Tizenhatodokat játszunk a jobb kezünkkel, az első tizenhatodokon első hangjain felváltva szólal meg a lábdob és a pergő, majd a pergődobbal együtt megszólaltatjuk a lábdobot is.

  Megtehetjük, hogy a jobb kezünkkel csak a második nyolcadokon játszunk. A lábdob és a pergő felvátva szólal meg, vagy a pergő és a lábdob együtt szólal meg az első nyolcadokon.

  A tizenhatodokat játszhatjuk váltott kézzel is. Ebben az esetben a pergőt a jobb kezünkkel kell megütni. Az első változatban az első tizenhatodokon előbb a lábdob, majd a pergő szólal meg, a másodikban a pergővel együtt a lábdobot is megütjük.

  A triolákra épülő ritmus a shuffle. A triolák középső hangjait hagyjuk ki. Először a hiányos közepű triolák a pergő és a lábdob együtt fog megszólalni, utána a pergővel együtt megütjük a lábdobot is.

  A rockandrollban használt ritmus. A jobb kezünkkel swinget játszunk, ami egy negyedből és egy hiányzó közepű triolából áll.
 • Címkék:

  dob oktatás tanítás doboktatás tanulás doboktató dvd dobolás

  Még nincsenek hozzászólások. Legyél Te az első!