Keresés Kategóriák Kedvencek

Tanuljunk dobolni! Alapkíséretek 2.

Készítette: Korompay
2011. március 6. 11:35:00 - 3793 megtekintés
 • Részlet a ALAPISMERETEK NEM CSAK KEZDŐKNEK című doboktató-dvd-ről. http://www.korompayzsolt.hu -több mint 240 perc videóanyag -a dobfelszerelés, és összeállítása -ritmikai gyakorlatok -kéztechnikai gyakorlatok -lábtechnikai és kéz-láb koordinációs gyakorlatok -rock-funk kíséretek nyolcadokkal és tizenhatodokkal -rock-funk fillek nyolcadokkal és tizenhatodokkal -rock-blues kíséretek triolákkal -rock-blues fillek triolákkal -swing, rock n roll és jazz kíséretek -jazzkíséretek seprűvel -latin-amerikai ritmusok alapfokon -példák zenével -654 db kottapélda 22 oldalon, PDF formátumban, extrákkal.
 • Amire szükségünk van

  dobfelszerelés
 • Alapkíséretek 2.

  Fontos, hogy ezeket a ritmusokat több tempóban, többféle hangerővel és hangszínnel gyakoroljuk.
  Lassan kezdjük a gyakorlást, és ha már kellő biztonsággal játszunk egy ritmust, gyorsíthatunk a tempón.
  Fontos, hogy ne csak egy hangszínnel játsszuk a ritmusokat. A jobb kezünkkel nem csak a lábcinen játszhatunk, hanem a kísérő cinen, a nyitott vagy a beütő cinen, de akár a tamtamon is.

  A bal kezünkkel sem csak a pergőt, hanem a legkisebb tamtamot is üthetjük. A fektetett verős kávaütéssel is megpróbálkozhatunk. A verő fejét támasszuk le a dobbőrre és a kávát ütjük a verő vastagabb részével. Az utolsó három ujjunk ne legyen a verő alatt.
 • Címkék:

  dob oktatás tanítás doboktatás tanulás doboktató dvd dobolás

  Még nincsenek hozzászólások. Legyél Te az első!