Keresés Kategóriák Kedvencek

Mire figyeljünk ha nem akarunk elhízni, vagy ha fogyókúra előtt állunk? - 3. rész

Készítette: svarga
2008. május 14. 10:36:24 - 3629 megtekintés
 • A túlsúly csökkentése érdekében elsősorban az étkezésünkre kell odafigyelni. Nem mindegy mikor és mit eszünk, minderről néhány fontos tudnivalót az alábbiakban tudhatunk meg.
 • Hogyan lehet az ördögi körből kiszabadulni?

  Tudatosítani kell azzal az emberrel, aki számos sikertelen fogyókúrán már túlesett, hogy ezzel szembe kell nézni, és el kell fogadnunk saját magunkat. Az elhízás mögött van egy hamis önkép, az, hogy nem szeretjük önmagunkat, nem akarunk azonosulni saját magunkkal. Lelkileg nagyobbak szeretnénk lenni, de a fizikai méretünket növeljük, ami kifejezetten letör bennünket. Ebből a körből kell kiszabadulni azzal, hogy elfogadjuk jelen pillanatban magunkat túlsúlyosnak. Innentől kezdve vissza kell térni a természetes életmód és táplálkozás felé, tehát azokhoz, amit a természet értékes termékként adott az ember számára.
 • Melyek ezek a táplálékok?

  A nyers gyümölcsök szolgálnak elsődleges táplálékként, amit a reggeli, délelőtti órákban, mondjuk tíz órától kezdve délig kell fogyasztani. Ha a főtt ételt részesítjük előnyben, akkor az ebéd legyen a fő étkezésünk, és próbáljuk meg a szétválasztó táplálkozás elemeit megvalósítani, amelyet a Testkontrollból megismerhetünk. A húsokat például ne bundázottan és ne hagyományos köretekkel (krumpli, tészta, stb.) fogyasszuk, hanem nyers salátákkal vagy párolt zöldségekkel együk. Ezek semleges ételek, amelyek jól emésztődnek együtt a fehérjékkel.
 • Mit együnk délután?

  Olyan zöldségeket fogyasszunk, amelyek kellemesek önmagukban, pl. sárgarépa, karalábé, káposztatorzsa, salátalevél. Esetleg olívaolajos öntettel, kedvenc fűszereinkkel egy nagy adag salátát nyugodtan megehetünk.
 • Az esti étkezésről

  18 óra után már ne együnk, és inkább nyers salátát vagy nyers zöldséget, esetleg egy szelet teljes kiőrlésű pirítóst, zöldségkrémekkel együnk vacsorára. Esetleg a pirítós mellé biofelvágottat is ehetünk, amelyek növényi alapúak. Ha lehet választani, a déli étkezésünk legyen a szénhidrátban gazdag, az esti pedig a fehérjében gazdag étkezés. Ha valaki szereti a húst, akkor egy szelet főtt vagy párolt húshoz egye ezeket a dolgokat, az ebéd legyen rizs, gombával, zöldségekkel feldúsítva. Mindezekkel már önmagában komolyan tudjuk csökkenteni a túlsúlyunkat.
 • Címkék:

  biorezonancia biorezonancia vizsgálat egészség betegség fogyókúra fogyás súlycsökkentés

  Még nincsenek hozzászólások. Legyél Te az első!