Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan működnek a közismertebb diétás módszerek? 1. rész

Készítette: svarga
2008. május 25. 23:44:20 - 4990 megtekintés
 • Nagyon sok ember vergődik abban a csapdában, hogy fogyókúrázik, illetve különböző diétákat próbál ki, hogy stabilizálja a testsúlyát. A következőkben néhány széles körben alkalmazott diétás módszerrel ismerkedhetünk meg.
 • A Holisztikus táplálkozás

  Rüdiger Dahlke: Holisztikus táplálkozás című könyve ajánlott olvasmány mindehhez. Dahlke az európai ezoterikus gondolkodás egyik legnagyobb alakja, magyarul legalább húsz könyve megjelent már, a dohányfüst pszichológiájától, a böjtön keresztül, a lélek nyelvéig minden témát átölelve írt könyveket. A most ajánlott könyvben Dahlke nagyon részletesen ír ezekről az irányzatokról.
 • A vércsoport diéta

  Aki ismeri az AB0 terv című könyvet, melyet Dr. Peter J. D' Adamo írt, aki az édesapjával együtt kb. 25 éven keresztül kutatták, hogy egyes vércsoporthoz tartozó emberek mely ételeket tudnak jól, és melyeket tudnak kevésbé jól megemészteni. Ez a táplálkozási rend beváltható a gyakorlatban, ám a hátránya a sok megkötés, ezért aki ezzel próbálkozik, előbb-utóbb sutba dobja és visszaszedi a régi táplálkozási elveit.
 • Fit for life

  Ez a módszer a Diamond házaspár nevéhez kapcsolódik. Testkontroll (1., 2., Testkontroll szakácskönyv) néven jelentek meg könyveik a kilencvenes évek elején. Hatalmas áttörést hozhat a testsúly csökkentésében éhezés nélkül, és még a sörivástól sem kell megfosztanunk magunkat. Amíg a könyvben leírt elvekhez tartja magát valaki, hosszú ideig megőrizhető a kívánt testsúly.
  Az elv rendkívül egyszerű: a szétválasztó táplálkozás az alapja. A lényege, hogy az állati fehérjében gazdag táplálékok, pl. a hús, tojás, tej, tejtermékek a szénhidrátban dús ételekkel együtt, mint pl. a krumpli, rizs, tésztafélék nem jól emésztődnek a gyomorban, mert másfajta közeget igényelnek. Megfigyelések szerint, ha valaki csak fehérjében gazdag táplálkozást folytat, akkor kb. négy óra alatt a táplálék elhagyja a gyomrot megemésztve. Ha csak szénhidrátban gazdag ételeket evett, akkor három óra elegendő ehhez. Ha a kettőt együtt alkalmazzuk, akkor hat óra is kevés az emésztéshez. Ez állandó teltség-érzetet ad, puffadást, erjedést, rohadást idéz elő a gyomorban és a bélrendszerben.
  A testkontroll nagyon helyes elveket fogalmaz meg, és ahogy a nevében is benne van: fit for life, fittséget biztosít egy életen keresztül, a követői kifejezetten jó tapasztalatokról számolnak be.
  Az eredete ennek a szétválasztó táplálkozás mely egy, az 1900-as évek elején praktizáló amerikai beteg belorvos volt. Negyven éves korára 130 kg lett, átlagos testmagassággal, gyógyíthatatlan vesebetegséggel. Különböző praktikákat próbált ki eredménytelenül, majd ő jött rá erre a szétválogatásra és fél év alatt lefogyott 30 kg-ot, és elmúlt a gyógyíthatatlan betegsége is. A szervezet elsavasodása miatt alakul ki sok betegségünk, nála a vesebetegség is ez volt.
 • Címkék:

  biorezonancia biorezonancia vizsgálat egészség betegség fogyókúra fogyás súlycsökkentés diéta

  Még nincsenek hozzászólások. Legyél Te az első!