Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan működnek a közismertebb diétás módszerek? 3. rész

Készítette: svarga
2008. június 10. 17:59:01 - 5108 megtekintés
 • Különböző változatok vannak a nyers-koszt táplálkozásra, amelyek alkalmazásával sok betegségből ki lehet gyógyulni, de sokan nem bírják azonnal a nyers kosztot.
 • A nyers-koszt diéta

  Ez a diéta felfújódást, gyomorproblémákat okozhat, illetve az ízeket is nehéz tolerálni. Inkább átmeneti vagy bevezető diétának ajánlott. Mindig a szezonnak megfelelő nyers ételeket kell fogyasztani, és abból a táplálkozási körből, ahol a diétázó él, mert ha valaki télen déligyümölcsöket eszik, ami közismerten hűtő-hatású, akkor az illető vélhetően fázni fog.
 • A Burger-féle ösztönterápia

  Az alapja az, hogy rábízzuk az emberre, amit az ösztöne diktál. Ez igazolt volt száz évvel ezelőttig, ma teljes mértékben hamis, mert a kémikusok által feltalált ízesítő anyagok teljesen tönkretették az ember eredeti ízlelését, tehát ma képesek vagyunk olyasmit megenni, amit száz évvel ezelőtt az ösztönünk elutasított volna.
 • Makrobiotika

  Széles körben elterjedt, a Japánból és Kínából elindult táplálkozási mód, amely a Jin és a Jang kiegyensúlyozása a lényege. Ez kifejezetten jó, különösen rákbetegek diétájában alkalmazzák jó eredménnyel. Azonban itt is mindig a középutat kell megtalálni, és erre viszonylag nagy figyelmet kell fordítani.
 • Montignac-diéta

  Nagy előnye, hogy elsősorban teljes őrlésű gabonaféléket kell fogyasztani, amellyel az inzulinlöketet letompítjuk. Ha valaki könnyű szénhidrátokat eszik, akkor az emésztés során hirtelen nagy mennyiségű cukor kerül ki, és ehhez nagy mennyiségű inzulinra van szükség. Ez a hasnyálmirigyeknek erős löketet ad, és túlsúlyba kerül az inzulin a vérbe. Hátulütője az, hogy amikor megtörtént a cukor bekötése a sejtekhez, a maradék inzulin farkaséhséget okoz. Ez a diéta állandó mennyiségű inzulinképződésre serkenti a hasnyálmirigyet, és ezáltal kiegyensúlyozottá válik az étvágya az embernek.
  Ezek a legfontosabb módszerek, azonban a leglényegesebb, az, hogy térjünk vissza az évszaknak és a helynek megfelelő, természetes, minél kevésbé kikészített ételek fogyasztásához.
 • Címkék:

  biorezonancia biorezonancia vizsgálat egészség betegség fogyókúra fogyás súlycsökkentés diéta

  Még nincsenek hozzászólások. Legyél Te az első!