Keresés Kategóriák Kedvencek

Érdemes-e táplálékkiegészítőket használni, és ha igen, milyeneket? 1. rész

Készítette: svarga
2008. június 26. 08:51:17 - 4145 megtekintés
 • Sokan felteszik a kérdést, a válasz erre pedig, az, hogy igen, azonban nem mindegy mit veszünk magunkhoz. Hogy miért szükséges táplálékkiegészítőket fogyasztanunk, arra az alábbiakban kapunk választ.
 • Hogyan pusztult ki a talaj ásványianyag-tartalma?

  A második világháború befejezése után rengeteg vegyifegyver halmozódott fel a világon, amelynek a semlegesítését nem tudták megoldani, illetve azok a vegyi gyárak, amelyek egymás elpusztításához alkalmas dolgokat gyártották, ontották továbbra is ezeket a vegyi anyagokat. Az akkori tudósok úgy gondolták, hogy ami az embert elpusztítja, az elpusztítja a rovarokat és egyéb élőlényeket is, ami így is van. A rovar- és gyomirtó szereket állítottak elő a harci vegyszerekből, illetve kitalálták a műtrágyázást. Ez akkor forradalminak és eredményesnek tűnt. Ötven évnek kellett ahhoz eltelnie, hogy ez is egy hatalmas zsákutca volt, amiért nagy árat kellett fizetnünk, méghozzá azt, hogy a földjeink elszegényedtek bizonyos ásványi anyagokban és nyomelemekben, illetve elszennyeződtek ezekkel a vegyszerekkel. Ráadásul az ún. mikroflóra teljesen elpusztult, illetve húsz centivel lejjebb húzódott.
 • Mi történt a növényekkel, vizeinkkel az elmúlt ötven évben?

  Gyakorlatilag a haszonnövényeink gyökere alá ment vissza a hasznosítható tápanyag, és az a réteg, amelyből a mai étkezésünket folytatjuk, teljes mértékben feldúsult vegyszerekkel. 1966-93 között pl. a búza beltartalmi értéke 50%-ot csökkent, a tej beltartalma 95%-ot esett vissza. De a zöldségek, növények beltartalmi értéke is 30-50%-kal csökkent. Viszont rengeteg gomba és élősködő szaporodott el, olyanok, amelyek ellen nem volt hatékony növényvédő szer. Sikerült azt is elérnünk, hogy a folyóvizeinket, állóvizeinket megmérgeztük, a tápanyagaink elszegényedtek nyomelemekben, és gyakorlatilag vegyszer-leveseket eszünk.
 • Miért van szükségünk táplálékkiegészítőkre?

  Táplálékkiegészítőre szüksége van a mai kor emberének. Annyira egyoldalúan eszünk, és olyan mértékben veszünk magunkhoz szennyezett anyagokat, hogy teljesen kiüresedik a szervezetünk azokban, amelyek nélkülözhetetlenek számunkra. Mikrotápanyagokban pl. teljes mértékben hiányt szenved a civilizált ember. Lemondtunk és leszoktunk a nyers zöldségek és gyümölcsök fogyasztásáról, tiszta vizet szinte egyáltalán nem iszunk, helyette üdítőket iszunk, amelyek cukrozottak és foszforsavval stabilizáltak, amivel sikerült elérnünk, hogy már tizenéves gyerekeknél csontritkulást lehet diagnosztizálni.
 • Címkék:

  biorezonancia biorezonancia vizsgálat egészség betegség fogyókúra fogyás súlycsökkentés diéta táplálékkiegészítő
hufist - 13 éve, 9 hónapja

Gyakorlatilag valamennyi, a táplálékkiegészítők szedésének indoklásául az előadó által közreadott, "tény", "érv" túlságosan sommás, túlzó, esetenként és összességében is megkérdőjelezhető. Arról ráadásul egy szót sem ejt, hogy éppen a közelmúltban látott napvilágot egy eredmény, melyet egyetemi kutatók publikáltak a táplálékkiegészítőkről saját méréseik alapján, és amelyekből kiderül, hogy több ilyen, "természetesnek" beállított készítmény jelentős mennyiségben tartalmazott szintetikus anyagokat esetenként gyógyszerhatóanyagokat is, melyeket senki sem tesztelt, ellenőrzött semmilyen módon. Ha valakit érdekel, a reklámozás elkerülése miatt, e-mailben szívesen elküldöm a konkrétumokat is.