Keresés Kategóriák Kedvencek

Érdemes-e táplálékkiegészítőket használni, és ha igen, milyeneket? 2. rész

Készítette: svarga
2008. július 18. 16:00:10 - 5108 megtekintés
 • Annyira megbillent mára az ökológiai egyensúly, hogy ma már létszükségletté vált különböző táplálékkiegészítők fogyasztása mindenki számára.
 • A táplálékkiegészítők története

  A táplélékkiegészítők négy generációját különböztetjük meg. Az egyik természetes füvekből, gyógynövényekből állt, amit szakemberek terjesztettek, ezek voltak a boszorkányok, javasasszonyok, füvesemberek, akiket ma pejoratív jelzővel illetnek, pedig komoly szaktudással rendelkeztek.
  Később, az 1900-as évek elején, mikor a szintetikus anyagok és gyógyszerek elterjedtek, elkezdték kapszulázni a gyógynövényeket és más szintetikus anyagokkal vegyítették, ez volt a második generáció.
  A negyvenes évektől a kémiaipar fejlődése gyakorlatilag a szintetikus táplálékkiegészítők irányába vitte el a fejlesztést. Azonban ezek nem épültek be az emberi szervezetbe, nem szívódtak fel. A legfontosabb szempont egy táplálékkiegészítő és egyben étkezés kiválasztásakor az, hogy nem a mennyiség számít, hanem a felszívódás mértéke. A harmadik generáció csődöt mondott.
  A negyedik generációja, ami ma van terjedőben, megpróbál újra visszatérni a természetes növényekhez. A Föld olyan részein termesztenek gyógynövényeket, amelyek kevésbé szennyezettek, mert olyan terület már nem létezik, ahol nincs környezetszennyezés.
  A táplálékkiegészítők negyedik generációja már természetes alapanyagokból indul ki, kíméletes technológiákat alkalmaznak, és por-, illetve kapszulázott formában árusítják, ezáltal az eredeti hatóanyagok döntő része meg tud maradni.
 • Hogyan tudjuk kiválasztani a számunkra megfelelő táplálékkiegészítőt?

  Lehetőleg olyan hiteles embert kérdezzünk meg, akinél változást okozott egy-egy ilyen táplálékkiegészítő alkalmazása.
 • Lehet ezzel kárt okozni az emberi szervezetnek?

  Igen, bár eléggé nehéz. Ahogy a nevükben is benne van, élelmiszer- illetve táplálékkiegészítők, tehát eredetileg nem szintetikus anyagok, de ha túlzottan sokat fogyasztunk belőlük, akkor előfordulhat káros hatás, tehát mindig tartsuk be a javasolt mennyiséget. Próbáljunk meg szakembertől tanácsot kérni, természetgyógyásztól vagy orvos-természetgyógyásztól, aki ettől nem idegenkedik. A táplálékkiegészítők disztribútorai általában lelkesek, de túl sok szakmai tudással nem rendelkeznek.
 • Címkék:

  biorezonancia biorezonancia vizsgálat egészség betegség fogyókúra fogyás súlycsökkentés diéta táplálékkiegészítő
Borzi - 12 éve, 7 hónapja

Maximálisan egyetértek a videóban elhangzottakkal!!!

holy_poker - 15 éve, 9 hónapja

inkább mérjük meg és nézzük meg hogy működik e