Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan élhetünk egészségesebb életmódot?

Készítette: svarga
2008. május 2. 21:12:45 - 4696 megtekintés
 • Manapság a média minden eszközével ezt a témakört, az egészséges életmódra való átállást boncolgatja, ráadásul rengeteg hit és tévhit van körülötte. A következőkben az okokra és a megoldásra világítunk rá.
 • Mit jelent az, hogy egészséges életmód és táplálkozás?

  Annak idején, 2500 évvel ezelőtt egy szakállas természetgyógyász tanár, bizonyos Hipócrates azt mondta Kos szigetén az őt körülvévő hallgatóknak, hogy: a táplálékotokban keressétek gyógyulástokat. Az orvostudomány képviselői hippokrateszi esküt tesznek és aszerint kellene gyógyítaniuk, ahogy ő mondta. Sajnos a huszadik század, illetve az ipari forradalom utáni évszázadok döntő változást hozott az ember életében, eltérést a természetes élettől és táplálkozástól.
 • Mi jellemző a mai korra?

  Manapság hihetetlenül kikészített, az eredeti értékeitől megfosztott, dehidrált, azaz víztelenített táplálékokat fogyasztunk, amelyek színre, szagra és állagra jobbak és szebbek, mint a természetes körülmények között termő élelmiszerek. Németországban sok évtizede végeznek felméréseket iskoláskorú gyerekekkel arra, hogy milyen az ízérzékelésük, illetve milyen élelmiszereket választanak ki tudatosan. Az öt alapízt minden egyes alkalommal eléjük teszik, és megkérik őket, hogy nevezzék meg mindegyiket. Sajnos már legalább tíz éve a gyerekek kétfajta ízt érzékelnek és ilyenkor mindig azt mondják az emberek, hogy a sósat és az édeset, de ez nem így van, hanem azt mondják, hogy jó és rossz. Ezt a két ízt érzékelik általában. A másik kísérletben eredeti epret tesznek eléjük, cukor nélkül, éretten és különböző epres készítményeket. Kóstolás után egy skálán kell értékelni a gyerekeknek az ízhatást. A gyerekek 99%-a elutasítja a természetes eper ízét és a sokkal jobb epres ízű termékeket választják.
 • Mi ennek az oka?

  Vissza kell térnünk a biorezonancia jelenségéhez, mert a minket körülvevő világból minden frekvenciákból, rezgésekből áll össze. Tehát az ízeknek is van egy frekvencia-spektruma, amelyet mi természetes ösztöneink segítségével választunk ki. Az elmúlt évben a vegyészmérnökök olyan haladást értek el, hogy ma már be tudják „lőni” azokat a frekvenciasávokat, amelyeket az emberek jobban szeretnek. Tehát amikor a gyerekek az eperízű terméket választják ki, akkor egy olyan frekvenciasávra szavaznak, amely nem természetes. Ezt úgy érik el, hogy különböző, eredetileg természetesnek nevezhető, pl. egy ausztrál fenyőfajtának a fűrészporából állítják elő az eper aromát savas, illetve lúgos kezeléssel. De előfordulnak penészgombák, illetve baktériumoknak melléktermékei is, amelyek az aromák alapanyagául szolgálnak. A legdurvább a kőolaj-ipar alkalmazása ebben. Annak idején (jó pár évvel ezelőtt) egy műsorban bemutatták, hogy kifejezetten a kőolajból készült egyfajta eperízű fagyi és a tejszínhab a tetején. Akit a téma érdekel, az Hans-Ulrich Grimm, „A leves hazudik” című könyvét olvassa el, illetve a Megetetett társadalom könyv is érdekes lehet, mely a gyorséttermi táplálkozással foglalkozik. Az egésznek a lényege, hogy teljesen elváltunk a természetes életmódtól és táplálkozástól.
 • Ki az a Székely Ödön?

  100 évvel ezelőtt született egy híres magyar ember, aki Székely Ödön néven született, akit később Edmond Bordeaux Székely néven ismert meg a világ. Az ez ember 35 éven keresztül az Egyesült Államok és Mexikó határán egy természetes farmon élt, és kb. 120ezer embernek adta vissza az egészségét természetes táplálkozással és életmóddal, köztük gyógyíthatatlan embereknek is.
 • Mi volt ennek a lényege?

  Az, hogy csak egy betegség létezik, az pedig a természetes élettől és táplálkozástól való eltérés. És egy egészség létezik, az ehhez való visszatérés. A gyakorlatban ez úgy nézett ki, hogy azok az emberek, akik gyógyíthatatlan betegséggel kerültek oda, több hónapig bentlakásos életet éltek és nem nehéz fizikai munkát végeztek: a saját ételeiket készítették el, illetve termelték meg az ahhoz szükséges növényeket. Nem volt rádió, televízió, újság, tehát szellemi és érzelmi környezetszennyezés nélkül élték az életüket. Nem volt aggodalom, szorongás és stressz. Helyette tartalmas előadásokat hallgattak meg Edmond Bordeaux professzor és munkatársai előadásában, és egészen egyszerűen tudatos emberi életet éltek. Mind gyógyultan távozott, aki mindennek alávetette magát. Azok, akik a civilizált környezetben újra felvették a régi tempójukat és életmódjukat, újra beteggé váltak. Gyakorlatilag a természetes életmód ebben gyökeredzik. Rengeteg változata van: reformtáplálkozás, reform életmód, biotáplálkozás, bio-életmód, sokféle elnevezése van, de a gyökere mindnek ugyanaz.
 • Címkék:

  egészség biorezonancia biorezonancia vizsgálat fogyókúra életmód
Marci86 - 14 éve, 9 hónapja

Elég elgondolkodtató, hogy sokkal jelentéktelenebb videókat többen megnéznek, mint az ilyesmit...