Keresés Kategóriák Kedvencek

Külföldi munkavállalás - 6. rész, Szárazföldi munka

Készítette: Hajopincer
2009. szeptember 28. 16:41:13 - 10703 megtekintés
 • Legtöbbünk nincs tisztában a külföldi munkavállalás feltételeivel és lehetőségeivel - csak a szép tájakat és a csábító ajánlatokat látjuk magunk előtt. Sorozatunk segít eligazodni a lehetőségek között, és részletesen bemutatja, mire számítsunk, ha a hazai munkalehetőségekkel már nem vagyunk elégedettek.
 • Szárazföldi munka

  A szállodaipari munkáknál azt kell tudni, hogy minden munkavállalót olyan munkakörbe tudnak elhelyezni, ahova a nyelvtudása elegendő. Ha valakinek gyengébb, akkor konyhai kisegítőnként vagy szobalányként alkalmazzák. Mindenki egységes fizetést kap, ami jelen pillanatban az angliai minimál órabér.
  A munkavállaló eldöntheti, hogy mennyit dolgozzon, és javasoljuk, hogy ne dolgozzon az első hónapban heti öt nap, 8 óránál, amivel kb. 1000 fontos fizetés fog összejönni, ami az aktuális árfolyam függvényében picit kevesebb vagy több is lehet. Ha valaki adott esetben azt mondja, hogy tudna dolgozni 6 napot, napi 10 órában, akkor több fog összejönni. Hátrány, hogy a szállásköltséget levonják a munkavállaló béréből, és Londonban nem olcsó a szállás, kb. heti 20ezer ft a költség.
  A hajókkal szemben nagy előny, hogy van heti két szabadnap, lehet előre tervezni, baráti társaságot kialakítani. A bérlet, buszjegy, étkezés még további költség, de a fizetés felét, 60%-át fel fogja élni a munkavállaló. De így is félre lehet tenni havi 100-150ezer ft-ot, ami a hazai viszonyokkal összehasonlítva kiemelkedő. Az első 3-4 hónapban ennyit lehet keresni, a következő hónapoktól emelik meg az órabért.
 • Címkék:

  munka állás külföld hajó munkalehetőség
narancs85 - 14 éve, 2 hónapja

Üdvözletem !

Jelenleg BsC mérnök informatikus diplomával szeretnék kimenni Angliába dolgozni. Első körben csak 3 hónapra, nyári szakmai gyakorlat címén, majd ha lehetőség nyílik kint folytatnám tanulmányaimat, illetve munkámat. Szeretném megkérdezni, hogy mennyi az esélye, hogy itthonról sikeresen felvegyenek egy céghez (referencia , cv kiküldéssel) , illetve ismer -e olyan weblapokat, ahol hozzám illő álláshirdetések vannak ?

zholee - 14 éve, 6 hónapja

Rendkívül hasznos,és jó videók. Csak így tovább...

Hajopincer - 14 éve, 6 hónapja

Tisztelt Adorka!
Kérdéseidre választ haphatsz a www.hajopincer.hu weboldalon vagy az oldalunkon található elérhetőségek egyikén.

Üdv: Hajópincér

adorka - 14 éve, 6 hónapja

Nagyon jok ezek a videok. Annyi lenne a kerdesem, hogyha egyetemi vegzetseget szerzek, akkor azzal hogyan tudok elhelyezkedni..?