Keresés Kategóriák Kedvencek

Külföldi munkavállalás - 3. rész, Óceánjáró hajók - Pozíciók, fizetések

Készítette: Hajopincer
2009. szeptember 16. 15:17:50 - 15396 megtekintés
 • Legtöbbünk nincs tisztában a külföldi munkavállalás feltételeivel és lehetőségeivel - csak a szép tájakat és a csábító ajánlatokat látjuk magunk előtt. Sorozatunk segít eligazodni a lehetőségek között, és részletesen bemutatja, mire számítsunk, ha a hazai munkalehetőségekkel már nem vagyunk elégedettek.
 • Pozíciók, fizetések hajókon

  Az óceánjáró- és a folyami hajókon betölthető pozíciók a legnépszerűbbek, hiszen itt nincs útiköltség, a keresetet félre lehet tenni. Ellenben rengeteget kell dolgozni, szabadnap nélkül 6-8 hónap, napi 10-12 óra a munkaidő. Az embereket kezdő munkavállalóként, kezdő pozícióba helyezik el, ami általában a segédpincéri munkakör. A segédpincér a pincérével együtt dolgozik, ketten vannak egy kb. 20 fős placcon. A pincér felveszi a rendeléseket, odaadja a segédpincérnek, az elmegy a konyhába, bárokba, stb. összeszedi, elviszi a rendelést, majd a szervizasztalra rakja a megrendelt ételeket, italokat. Feladata még a terítés, a vendégek ültetése, adott esetben a fogadásuk is.

  Az első szerződésben 1400-2000 dollárig terjedhet a fizetés, hajótársaságtól függően. A második szerződésben már felszolgálóként 3000-4200 dollárig kereshet. Egy hajópincér szerződés 4-8 hónapos lehet, átlagosan 6 hónapos, cégpolitikától függően. Felszolgálóként 3-4 szerződés szükséges az előléptetéshez, a következő a supervisori pozíció.

  A supervisor feladata a büfében, az italfelszolgálók, segédpincérek munkáját kell segíteni, az átlagfizetése 4-5000 dollár. Ezután következik a menedzseri pozíció, a főpincérek 6000 dollárt, az étteremvezető-helyettesek már 10ezer, vagy ennél több fizetésért dolgoznak.

  Ha valaki óceánjáró hajóban gondolkodik, 10 éves karrier alatt el lehet jutni egy menedzseri pozícióba, amihez csupán kitartóan, korrekten kell dolgozni. Ha jól végzi valaki a munkáját, biztosa előre fog jutni. Egy átlag magyar, vagy európai, átlagosan 5 évet dolgozik egy hajón. Ez az öt év kb. 25 milliós megtakarítást jelent a munkavállalóknak, amivel megteremtheti mindenki a saját egzisztenciájának az alapjait.
 • Címkék:

  munka állás külföld hajó munkalehetőség
csenkilaszlo - 11 éve, 9 hónapja

szeretnék kérni vagy egy email címet vagy pedig egy telefonszámot ahol lehet érdeklődni ilyen munkák iránt.esetleg ha ön tudna adni valamilyen elérhetőséget azt meg köszönném.(csenilaszlo1968@citromail.hu)
segítségét ellőre is köszönöm.

descarga - 13 éve, 1 hónapja

hmm, érdekes. én épp most megyek hajóra dolgozni zenészként. még sosem voltam.