Keresés Kategóriák Kedvencek

Külföldi munkavállalás - 1. rész, Feltételek, szükséges papírok

Készítette: Hajopincer
2009. szeptember 3. 16:49:04 - 20365 megtekintés
 • Legtöbbünk nincs tisztában a külföldi munkavállalás feltételeivel és lehetőségeivel - csak a szép tájakat és a csábító ajánlatokat látjuk magunk előtt. Sorozatunk segít eligazodni a lehetőségek között, és részletesen bemutatja, mire számítsunk, ha a hazai munkalehetőségekkel már nem vagyunk elégedettek.
 • Külföldi munkavállalás alapjai

  Legfőképpen a vendéglátásban vagy gyári munkákban lehet a legtöbb embert elhelyezni. Célszerű az egészségügyi alkalmassági vizsgálatot elvégezni. Szükség van erkölcsi bizonyítványra és megfelelő, kommunikatív nyelvtudásra. Nyelvi interjún mindenki átesik, és ha szimpatikus a munkavállaló, szerződést kötnek vele.
  Ha vendéglátásba vagy szállodaiparba szeretne valaki elhelyezkedni, fontos a nyitott személyiség, hiszen általában az amerikai, illetve nyugati országokban élő emberek a mosolygós, kedves vendéglátósokat keresik. Fontos, hogy a fizetés nagy része a borravalóból áll, ezért ha kedves valaki, lényegesen magasabb fizetése lesz, tehát a mosoly mindig jó befektetés.
  Célszerű utánanézni azoknak a cégeknek, ahova beadjuk a jelentkezést. A cégek kötelesek kiadni a nyilvántartási, működési számukat, ami alapján az interneten le lehet ellenőrizni, milyen jogosultságaik vannak, milyen jogosítványokkal rendelkeznek, foglalkoznak-e munkaerő közvetítéssel, milyen feltételeik vannak. Azoknak a cégeknek nem szabad bedőlni, amelyek nyelvtudás nélkül, csillagászati összegekért alkalmaznak valakit.
  Ha kezdő valaki, a legalacsonyabb, kezdő fizetést adják az első szerződéses jelentkezőknek.
 • Címkék:

  munka állás külföld hajó munkalehetőség

  Még nincsenek hozzászólások. Legyél Te az első!