Keresés Kategóriák Kedvencek

Külföldi munkavállalás - 2. rész, Költségek, veszélyek

Készítette: Hajopincer
2009. szeptember 10. 18:46:45 - 10132 megtekintés
  • Legtöbbünk nincs tisztában a külföldi munkavállalás feltételeivel és lehetőségeivel - csak a szép tájakat és a csábító ajánlatokat látjuk magunk előtt. Sorozatunk segít eligazodni a lehetőségek között, és részletesen bemutatja, mire számítsunk, ha a hazai munkalehetőségekkel már nem vagyunk elégedettek.
  • Külföldi munkavállalási tanácsok

    A külföldi munkavállalás pénzbe kerül. Sok cégnél nem kell közvetítési díjat fizetni, de adott esetbe a szükséges költségekhez tartozik egy hivatalos munkavállalói vízum kiváltása, egészségügyi alkalmassági vizsgálat, illetve olykor az adott országokba való kijutás költségeit is fedezni kell. 80-250ezer ft-ig terjedhet ezeknek az összege. Ez a befektetés azonban megtérül. Ha a munka nem tetszik, meg lehet szakítani és haza lehet jönni, de érdemes egy hónapot ledolgozni ilyen esetben is.
    A médiában sokszor hallani, hogy magyar munkavállalókat átvernek, ami elveheti a kedvet a külföldi munkavállalástól. Tilos olyan céggel szerződni, amelyik magas fizetést ígér nyelvtudás, tapasztalat, képesítés nélkül. Ezek a kalóz cégek előre elkérik a közvetítési díjat is.
  • Címkék:

    munka állás külföld hajó munkalehetőség
Ricsikaka - 13 éve, 8 hónapja

Én most végeztem, Nemzetközi Felszolgálói iskolát és most várom az interjút a Carnival Cruise Line céghez. Hasznosak a videók köszönöm!!!