Keresés Kategóriák Kedvencek

Mire kell ügyelni egy utazási katalógus böngészésekor?

Készítette: Interpress
2008. április 3. 12:13:18 - 4323 megtekintés
 • Az utazási katalógusból ha kiválasztjuk a szállodát, nézzük meg, hogy a részvételi díj milyen szolgáltatásokat tartalmaz, milyen felárak tartoznak hozzá és azt, hogy az utazási szerződés mit tartalmaz.
 • Amire szükségünk lesz

  útlevél
  úticél
 • A részvételi díj milyen szolgáltatásokat tartalmaz?

  A felár lehet egyágyas felár, tehát ha valaki egyedül utazik, minden esetben egyágyas felárat kell fizetnie. Felár lehet még a félpanzió, ha a szállodát csak reggelivel kínálják, akkor a félpanzió csak vacsorát jelent. Van olyan szálloda és ország, ahol ez ebédet is jelenthet. Az all inclusive felár azt jelenti, hogy ha a nyaralásunkat úgy szeretnénk eltölteni, hogy az étkezésre és az italokra a helyszínen nem kívánunk külön pénzt költeni, hanem itthon, egy összegben szeretnénk mindezt forintban kifizetni. Vannak még fakultatív programokat tartalmazó felárak, amelyek a programfüzetben megtalálhatók, van amit itthon, forintban ki lehet fizetni és vannak olyan fakultatív kirándulások, amelyeket a helyszínen, az adott ország valutájában kell befizetni.
 • Az ár tartalmazza-e a reptéri illeték összegét is?

  2008-tól kötelező, hogy legyen olyan ár a katalógusban, amelyben benne van a teljes részvételi díj, ami tartalmazz a szállás, a repülőjegy, a repülőtéri illeték, a transzfer díját egyaránt. Van olyan prospektus, amelyben a részvételi díj csak a szállást, ellátást és a repülő díját tartalmazza és külön felárban adják meg a betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, a repülőtéri illeték és a transzfer felárát.
 • Címkék:

  utazás útlevél külföld nyaralás last minute

  Még nincsenek hozzászólások. Legyél Te az első!