Keresés Kategóriák Kedvencek

Mire ügyeljünk utazás előtt, ha biztosítást akarunk kötni?

Készítette: interpress_nora
2008. április 10. 16:14:59 - 5338 megtekintés
 • Utazás előtt mindenképpen érdemes utasbizosítást kötni. Az utazási irodák és a biztosítók különböző biztosításokat ajánlhatnak, de mindenképpen érdemes megnézni azt, hogy baleset vagy egyéb probléma esetén mit fizet a biztosító, milyen kártérítést kaphatunk.
 • Amire szükségünk lesz

  útlevél
  úticél
  utasbiztosítás
 • Körültekintően olvassuk át a különféle biztosítási lehetőségeket!

  Általában háromféle kategória van a biztosítóknál, egy alacsonyabb, egy közép- és egy emelt kategóriájú biztosítás. Ha valaki gépkocsival utazik, akkor érdemes megnézni, hogy a gépkocsira ad-e a biztosító kártérítést baleset esetén. Ha valaki extrém sportot fog űzni külföldön vagy síelni megy, ott is érdemes megnézni, hogy a sporteszközökre ad-e a biztosítás kártérítést. Ha valaki bankkártyás is visz magával és véletlenül elveszíti vagy ellopják, általában adnak a biztosítók ilyen esetben segítséget, fel lehet hívni a biztosítót, és ők letiltják a kártyát. De hitelkártya esetén mindenképpen érdemes az adott banknál is érdeklődni, hogy van-e telefonos letiltásra lehetőség.
 • Előfordulhat, hogy a bankkártyánkhoz is tartozik biztosítás!

  Ha valaki bankkártyát visz magával külföldre, előfordulhat, hogy ehhez is tartozik utasbiztosítás. Minden esetben a bankkártyához tartozó szerződésben vagy a banktól lehet erről bővebb felvilágosítást kapni. Létezik olyan dombornyomott bankkártya is, amelyhez tartozik utasbiztosítás külföldön akkor is, ha nem használja a kártyát az országban. Vannak olyan kártyák is, amelyek csak akkor érvényesíti az utasbiztosítást külföldön, ha használja a tulajdonosa a kártyáját a célországban.
 • Címkék:

  utazás útlevél külföld nyaralás biztosítás

  Még nincsenek hozzászólások. Legyél Te az első!