Keresés Kategóriák Kedvencek

Külföldi munkavállalás - 4. rész, Óceánjáró hajók - Élet a hajón

Készítette: Hajopincer
2009. szeptember 19. 19:22:11 - 15565 megtekintés
 • Legtöbbünk nincs tisztában a külföldi munkavállalás feltételeivel és lehetőségeivel - csak a szép tájakat és a csábító ajánlatokat látjuk magunk előtt. Sorozatunk segít eligazodni a lehetőségek között, és részletesen bemutatja, mire számítsunk, ha a hazai munkalehetőségekkel már nem vagyunk elégedettek.
 • Óceánjáró hajók - Élet a hajón

  Az óceánjárókon természetesen nemcsak munkából áll a napi rutin, annak ellenére, hogy napi 12 órát kell dolgozni, amit két vagy akár több részletben kell ledolgozni. Pl. reggelinél és a vacsoránál kell dolgozni vagy az ebédnél és a vacsoránál. Előfordulhatnak köztes munkaidők, pl. tea-időre vagy éjféli vacsoráztatásra is berakhatják a munkavállalót, de kikapcsolódásra, szórakozásra is rendelkezésre áll megfelelő időmennyiség. A hajók nappal állnak, tehát ha egy hetes utakat csinálnak, abból 5 napot a kikötőben áll a hajó, reggel 7-kor megáll, este 7-kor indul tovább. Ilyenkor a személyzetnek is van lehetősége kiszállni a partra, fel lehet térképezni a helyeket, és nagyrészt turistaparadicsomokba lehet eljutni ilyenkor.

  A 8 négyzetméteres kabinok jól felszereltek, vizesblokk tartozik hozzá, tv, dvd is van benne, illetve klimatizált, ha a hajó úton van, akkor is el lehet foglalni magunkat. A személyzetnek is ugyanaz megvan, mint a vendégeknek, tehát ha a vendégeknek valami 5 csillagos, a személyzetnek mondjuk 3. Szerényebbek a körülmények, de biztosan meg tudja találni mindenki a megfelelő kikapcsolódást a hajókon. Ugyanúgy van személyzeti bár, diszkó. Vámmentes övezet, tehát 1 dollárért lehet mondjuk egy sört inni. Van medence jacuzzival, sportpálya, könyvtár, edzőterem, játékterem, lehet internetezni és szatelit telefon is rendelkezésre áll.

  Nem feltétlenül a munka az, ami az emberekre a legnagyobb nyomást rakja, hanem tudni kell beilleszkedni egy teljesen más kultúrába, környezetbe. Egy óceánjáró hajón, ahol kb. 3ezer az utas és 1300-500 fős a legénység, és 45-féle nemzetből szedik össze a legénységet. Nagy részük a harmadik világból érkezik, Ázsiából, Indonéziából, ezeknek az embereknek a kultúráját, viselkedési szokásait nyilvánvalóan nem ismerhetjük. A mindennapi életben kint viszont kabintársunk is lehet egy ilyen ember, tehát fontos, hogy olyanok menjenek hajóra dolgozni, akik tudnak alkalmazkodni minden körülményhez, akit nem zavar esetleg a vallási különbség vagy netalán a nem megfelelő higiénia. Ahhoz is tudni kell alkalmazkodni, ha esetleg egy 30 éves munkavállalónak 20 éves főnöke lesz. Az első két hétben az új munkavállalókat rengeteg új információ éri és ezt fel kell tudni dolgozni.

  A hajózás egy nagy kaland, kihívás és nagy üzlet is, de mindennek ára van. Meg kell tanulni a hajón élni, ezzel számolni kell mindenképpen.
 • Címkék:

  munka állás külföld hajó munkalehetőség
HenriettaNagy - 13 éve, 9 hónapja

"A személyzetnek is ugyanaz megvan, mint a vendégeknek, tehát ha a vendégeknek valami 5 csillagos, a személyzetnek mondjuk 3."

Na persze 3* .
Rég nevettem ilyen jót!:-D

" Van medence jacuzzival, sportpálya, könyvtár, edzőterem, játékterem, lehet internetezni és szatelit telefon is rendelkezésre áll."

Na igen de kinek is van???

Na és hány dolgozónak van rá ideje???

pld.Az crew internet nagyon lassú és drága!!!
Telefon szintén drága.

A többi oké....

nab - 14 éve, 7 hónapja

Legalább őszinte