Keresés Kategóriák Kedvencek

Hogyan használjuk Gmail címünket virtuális adattárolóként?

Készítette: ZeroCool.hu
2008. március 9. 15:31:31 - 17454 megtekintés
 • Sokszor elgondolkodunk azon, hogy a Gmail tárhelyét mire lehet felhasználni, hiszen belépéskor láthatjuk, hogy folyamatosan növekszik a felhasználható tárhely mérete. Vannak programok, amelyek lehetővé teszik, hogy akár fájlok tárolására is felhasználhatjuk ezt a tárhelyet.
 • Amire szükségünk lesz

  internet
  Gmail postafiók
 • A tárhely létrehozása

  Van aki több évre visszamenőleg is gyűjti a leveleket, az jobban kihasználja a helyet, de aki nem, annak nincs szüksége ennyi helyre. Először is nyissunk meg egy böngészőt és írjuk be a keresőbe, hogy "gmail drive shell". Az első találat lesz egy dk kiterjesztésű oldal, kattintsunk rá, és az oldal alján a Download files alatt kattintsunk valamelyik linkre és töltsük le a programot. Bontsuk ki a zip programot, majd telepítsük a Setup.exe-vel. Amint ez megtörtént, szemmel láthatóan, mintha semmi nem történt volna a gépünkön. De ha elindítjuk a Windows Intézőt, és megnézzük a könyvtárainkat, láthatjuk, hogy a meghajtóink alatt ott van egy Gmail Drive is, tehát egy virtuális merevlemez jött létre. Ha rákattintunk, felugrik egy Gmail Drive ablak, ahova a Gmailes postafiókunkat kell megadni. Lépjünk be, és ki is pipálhatjuk, hogy legközelebbi gépindításkor automatikusan belépjen. Ezt leokézva be is tud lépni a rendszer. Előfordulhat, hogy esetleg nem tud belépni, ilyenkor kattintsunk egy másik meghajtónkra majd vissza a Gmailesre, és újra fog próbálkozni a program. Még nem teljesen tisztázott, hogy ez a kis trükk legális vagy sem, valószínűleg a Google nem szereti, hiszen az oldalain felbukkanó hirdetések kattintásaiból él, de amíg nem tiltják le, addig nyugodtan lehet használni.
 • Hogyan másoljunk át a virtuális tárhelyre fájlokat

  A metódusa roppant egyszerű, nyissuk meg bármelyik meghajtónkat, válasszuk ki a fájlt, másoljuk ki és illesszük be az új meghajtónkba, amit bárhonnan el tudunk már érni, hiszen felkerült a Gmail postafiókunkba. Amit ellenőrizhetünk is, ha belépünk a postafiókunkba, ahol láthatjuk, hogy az egyik legújabb levelünk egy GMAILFS nevű fájlt tartalmaz, ami tulajdonképpen maga az előzőleg feltöltött fájlunk. A típusa bármi lehet a méretét meg csupán az szabja meg, hogy mekkora hely áll még rendelkezésünkre a postafiókunkból.
 • Mikor érdemes használni mindezt

  Jelszavakat és egyéb titkos információkat semmiképpen ne tároljunk itt, csak olyasmit érdemes felrakni, ami nem okoz nagy problémát, ha esetleg elveszne valami oknál fogva vagy mások hozzáférnek véletlenül.
 • Címkék:

  gmail google google calendar google maps adattároló
cbs362 - 13 éve, 4 hónapja

Már valamikor egy másik videónál kérdeztem, hogy mi a címe az aláfestő zenének. Akkor azt a választ kaptam, hogy VideoSmart belső szerzemény. Kérdésem a következő: honnan lehet letölteni, vagy hogy lehet hozzájutni? Előre is köszi a választ.

ZeroCool.hu - 13 éve, 8 hónapja

Hát, ha simán letörlőd, mármint uninstall, akkor eltűnik szerintem.

NemOrX - 13 éve, 8 hónapja

Azt esetleg nem tudod hogy akkor a GMail Drive-ot hogy tüntethetném el a My Computer-ből?

ZeroCool.hu - 13 éve, 8 hónapja

Sajna lehet, hogy ez a tipp már nem működőképes, végülis közel két évvel ezelőtt került ki az oldalra

NemOrX - 13 éve, 8 hónapja

System error message:
GMail Drive seems to need th "Use Secure HTTP" option enabled.
Right-click on the folder and choose Login As.(-én ezt megcsináltam legalább 5x és még mindig kiírja-)The enable the option under the More button in the Login dialog.

Na mi a baj? pls. segítsetek!!!